mandag den 30. november 2009

Dagen hvor

Nu er det ved at være sidste chance for at få styr på årets kalenderlys, men jeg er helt tom for ideer. Jeg håber der dukker en spændende ide op i løbet af dagen, vi får se.

Dette tørklæde blev færdigt i sidste uge, da vi var i sommerhus. Opskriften er fundet på Familie Journalens hjemmeside. Garnet er ikke det rigtige, men i stedet har jeg valgt supersoft i 4 farver samt en hæklenål nr. 3½. Tørklædet består af en masse hæklede blomster, der er sat sammen i 3 rækker. Faktisk en rigtig god model til at få brugt nogle rester.

Jeg har fået adventsgave i år. Det er godt nok mange år siden, jeg sidst har fået adventsgaver, men min ældste datter synes vi alle 4 skal have pakker i år, så der blev trukket lod om, hvem der skulle lave til hvem. Jeg fik disse fine kage-udstikkere, så nu er jeg klar til julebagningen.

lørdag den 28. november 2009

Afslapning.


De sidste dage er tilbragt i et sommerhus ved Vesterhavet. Det har været nogle dejlige dage, som er blevet nydt i fulde drag. Vi har gået en masse lange ture både i klitplantage og ved stranden. Slappet af foran brændeovnen, hvor også strikkepindene er blevet rørt en smule. Så nu er vi ladet op igen og klar til at lade julestemningen sprede sig.


mandag den 23. november 2009

Nu begynder


Nu begynder julen så småt at sprede sig her på matriklen. Dette hjerte er lavet på en halmkrans, som er beklædt med mos, så den får lidt hjertefacon. Nogle røde kornelgrene er sat fast for at understrege hjerteformen og til sidst en lille rustik sløjfe.

søndag den 22. november 2009

strømperDisse strømper er netop blevet færdige. De er til en lille dreng på 1 år, som forhåbentlig bliver glad for at få varmet fødderne under middagssøvnen i barnevognen.

lørdag den 21. november 2009

Bytur.

Jeg har været en tur i Odense i dag, hvor jeg fik overstået de sidste adventsgaver og et par julegaver. Selvfølgelig skulle jeg også lige runde tanterne og der var som sædvanlig mange mennesker og masser af spændende varer at kigge på.

Disse skulle jeg også afhente. Jeg har det sidste stykke tid haft svært ved at se, når jeg skulle lave håndarbejde, og en synsprøve sagde at læsebriller var nødvendig. Det er nu ikke nemt at vælge, for jeg synes jo, jeg ser underlig ud med briller, men mon ikke jeg vender mig til det med tiden. Det bliver i hvert fald rart at sidde i stuen uden så meget spot på, at hele byen bliver lyst op, bare fordi jeg skal se hvad jeg laver ;-)

fredag den 20. november 2009

Vi får se.


Denne blev færdig for nogle dage siden. Den er kniplet og har været ca. 1 år undervejs, men den har helt klart været arbejdet værd. Jeg forstiller mig at den skal pynte på forsiden af en stor pude. Jeg mangler dog lige at få købt puden samt noget stof til at betrække den med, måske noget juleferien skulle bruges til - vi får se.
God weekend til alle.

torsdag den 19. november 2009

Spisekammer.


Jeg var heldig at fange naboens træ i det, i øjeblikket, ret sjældne solskin. Det står flot med alle rønnebærerne klar til at blive spist af fuglene.

                
Endnu en adventskrans har set dagens lys. Det er ikke fordi vi selv skal have to, men hvert år laver jeg også en til svigerforældrene. Som den tidligere er denne halmkrans også dækket af små kogler (uden brandvabler, jeg har nemlig købt en ny limpistol på lav varme). Små tørrede hortensiahoveder er sat i kransen ved hjælp af en knappenål, hvor jeg har sat en perle på.                        

mandag den 16. november 2009

Kurve SKAL tømmes.

I weekenden fik jeg indkøbt de første par julegaver. Ahh dejligt. Jeg vil gerne være færdig inden 1. december, så der er masser af tid til julehyggen i december :-)

Som i kan se, har jeg stadig gang i lidt julehjerter. Ellers står det på færdiggørelse af de i gang værende projekter og dem er der en del af. Det kan ind i mellem være lidt kedeligt, men det giver også en god fornemmelse, når jeg kan se bunden af kurven.

lørdag den 14. november 2009


Denne cardigan, til yngste, blev færdig for et par dage siden. Den er strikket efter et mønster fra Drops i dobbelt Lucca Fino fra Kolding.
Der skulle egentlig kun 8 knapper i, men af en eller anden mystisk grund, var der 10 knaphuller i, da den var færdig, så det var godt hun havde trøjen med ud at købe knapper, for jeg havde nok kun købt 8 stk, som der stod i opskriften. Selve knaphullerne lavede jeg lidt større end der stod, for jeg synes de var for små.
Den er helt sikkert blevet et hit, for den har næsten siddet på hende lige siden, den var færdig.

torsdag den 12. november 2009

Hjerternes fest.


Jeg arbejder stadig lidt med de mere julede ting. Denne gang er det et hjerte, jeg har kastet mig over. Mønsteret er fra Stof og Stil. Garnet er den alm. bomuldsgarn fra Brugsen, og det er hæklet på pind 3.
Det er meget enkelt at lave, når man først kommer i gang. Jeg tror nu lige jeg vil give det et let pres med strygejernet, og så må jeg vist hellere lave nogle flere.

tirsdag den 10. november 2009

Hvor på trommen hænger....Nu nærmer julen sig. Nogle mener måske det er for tidligt, men de projekter vi selv skal lave, kan vi vist godt så småt komme i gang med. Der er jo trods alt en del, der skal være klar til 1. dec. og det er jo lige om lidt. Denne lille tromme har set dagens lys. Den er hæklet i alm. bomuldsgarn fra brugsen, og mønsteret er fra Stof og Stil. I første omgang havde jeg lavet kanten i rød, men det så forkert ud, så jeg pillede den op igen. Jeg fandt noget guldtråd, som jeg i stedet brugte, og det hjalp på resultatet.

søndag den 8. november 2009

Så kan den offentliggøres


Nu kan hemmeligheden offentliggøres, for i går var jeg til en rigtig hyggelig fødselsdag hos en lille pige, der er blevet 3 år. Hendes gave bestod af hjemmestrikket dukketøj, som jeg tidligere har beskrevet som en hemmelighed. Det passede perfekt til dukken, så nu er den klar til ture ud i vinteren sammen med sin "mor".

fredag den 6. november 2009

I god tid.
Adventskransen er færdig. Det er vist første gang, at jeg er klar med den i så god tid, men det gør jo heller ikke noget, når den er lavet i disse materialer. Det er en halmkrams med 4 lys, som så er dækket helt med disse små kogler.


Jeg har kommet perler på en guld-ståltråd, hvorefter jeg flere steder har viklet den rundt om en blomsterpind, så tråden får små "spiraler".

Til sidst har jeg viklet den rundt om kransen. Det gode ved denne adventskrans er, at den ikke bliver kedelig i løbet af julemåneden, som en grøn krans gør.


onsdag den 4. november 2009

Nu er det snart


Tiden nærmer sig, hvor vi får brug for en adventskrans. Så i går eftermiddags efter endt arbejde skulle det være. En halmkrans var indkøbt samt 4 lys. For et stykke tid siden samlede jeg en masse små kogler, som jeg forestillede mig skulle bruges til årets adventskrans. Godt i gang med limpistolen og lydbog i ørerne gik det bare der ud af. Lige indtil jeg tabte en kogle med MEGET varm lim ned på hånden. Hele aftenen foregik så med hånden i koldt vand, og nu er jeg en andengrads forbrænding rigere ØV......... måske jeg skulle ønske mig en kold-lim-pistol.

søndag den 1. november 2009

God søndag


En dejlig weekend er gået. I formiddags ringede min mor og inviterede på en reste-frokost, det kunne vi selvfølgelig ikke sige nej til. Rester var der nok af, så vi blev rigeligt mætte. uhmm.


Nu må jeg hellere kigge på lidt aftensmad, ikke fordi sulten er voldsom, men jeg tror den ældste datter vil sætte pris på lidt mad, når hun kommer hjem efter en hel dags arbejde.


Som i kan se blomstrer roserne stadig i fuldt flor. De bliver virkelig nydt hver dag, der er jo ikke så meget andet i haven der blomstrer på denne tid.