lørdag den 30. januar 2010

Sol og Sne.


Det har sneet i aftes og i nat, så den efterhånden slidte sne har fået et frisk drys. Solen på himlen gør nu heller ikke oplevelsen ringere. På med vintertøjet, og så en tur ud i den hvide verden.

fredag den 29. januar 2010

Sikke en kulde.

Kulden vil ikke slippe sit tag, men det nyder jeg. Godt med tøj på, så er det jo herligt at være ude. Jeg har forsøgt mig lidt i det små med strikkepindene, og det er der kommet denne hat ud af.

Ja godt ser det jo ikke ud, men jeg håber en tur i vaske-maskinen vil hjælpe på det. Lige nu er den i hvert fald alt alt for stor. Den måler ca ½ meter i længden. I øjeblikket snurrer den lystigt i vaskemaskinen, så må vi se...

tirsdag den 26. januar 2010

Uhm garn.
Endnu en lækker give away i dette univers.
Denne gang er det Irene, der udlodder garn i anledningen af at hun har skrevet indlæg nummer 500.
Jeg er selvfølgelig med.

mandag den 25. januar 2010

Kreativt.

Endelig lidt kreativt her på bloggen.


Det er godt nok ikke meget, der sker af den slags i øjeblikket, men her i weekenden har jeg lavet disse to armbånd efter Karens opskrift.
De er lavet af små rester, og knapperne har jeg også fundet i gemmerne.

søndag den 24. januar 2010

Træls.


Det firma, den yngste har arbejdet i, er gået konkurs. Det betyder at vi har haft travlt med at indsamle diverse bilag og få udfyldt skema til lønmodtagernes garantifond, så nu må vi vente og se, om hun får sin sidste løn. Jeg er sikker på at hun håber, for det er da pokkers surt at arbejde i en måned uden at få løn og så i den kulde.

fredag den 22. januar 2010

Forandring.

En af vores ruter, når vi går tur, er kraftig under forandring. Turen går ad markvej igennem nogle kirsebærplantager ud til en gammel grusgrav, som vi faktisk har andel i. Det står nemlig på vores skøde til huset. Det er fælles for alle husene i den gamle del af byen. Grusgrav er måske så meget sagt, men det var det engang.

 Den anden dag, da turen gik den vej, viste det sig, at de var ved at fælde kirsebærtræerne og hugge dem til flis.


Jeg har fuld forståelse for landmanden, som selvfølgelig skal have afgrøder på marken, som giver et posistivt  afkast, men det er trist for selve området.

I efteråret var det en stor mark med ribs- og solbærbuske, som blev til en almindelig mark.


Vi har af og til set rådyr, som har græsset mellem træer og buske og hvad skal der mon blive af dem. Bare tanken om at næste forår skal vi ikke se det flotte syn af blomstende kirsebærtræer, det er nu rigtig trist.

Ikke nok med det, så har de også fældet et stort pilehegn.

Landbruget i dag skal være effektivt. Men der er nu ikke meget bonderøv over det her.

onsdag den 20. januar 2010

Se lige


Se lige her, hvad jeg har fået af nogle skønne kollegaer, bare fordi, jeg gør det jeg gør. Er det ikke bare dejligt. Nu står den her og pynter på mit bord, mens jeg knokler med planlægningen.

tirsdag den 19. januar 2010

Koldt.


Det er rigtig koldt, og det har inspireret mig til at starte på dette halstørklæde. Det bliver strikket i dobbelt supersoft fra holst på p 4½. Opskriften er sidegevinst fra geilsk. Den kan hentes gratis på hjemmesiden. Jeg har dog 8 m mindre, da det ikke er det rigtige garn og pinde.

Om det bliver færdigt i denne vinter er jeg dog mere i tvivl om, for armene driller stadig :o(
så nu ligger strikkepindene helt stille for en periode, forhåbentlig bliver den ikke så lang.

søndag den 17. januar 2010

Vinterhygge

Jeg synes vi trængte til lidt nyt at kigge på i stuen, så gemmerne blev undersøgt, og det kom der det her ud af:

Det lile hjerte til venstre er formet af vat, hvorpå der er limet lav. Kniplingen lavede jeg sidste forår. De flotte spoler, som kniplingen sidder på, har min far lavet til mig sidste år. De er lavet efter mit ønske og til stort ug.

fredag den 15. januar 2010

Lilla tørklæde

Jeg er blevet færdig med mit lilla tørklæde. Det er hæklet i rester fra holst og geilsk.
Jeg har lavet små bundter i tilfældige størrelser i de forskellige lilla farver. Disse er så bundet sammen med råbåndsknop, så de farver der er tættest på hinanden kommer lige efter hinanden. Enderne bliver hæklet med undervejs, og resultatet er nogle tilfældige striber.

Ja det kommer faktisk til at ligne nogle af de dyre nøgler garn med flere farver, men til en noget billigere penge. Samtidig er det rart at få brugt nogle af de små rester.

Her kommer opskriften:

Hækl det antal luftmasker du synes passer med bredden på din kommende tørklæde. Det skal være deleligt med 4.

1. rk: Hækl 3 stm i den 4. lm fra nålen,  * spring over 3 lm, 1 fm i næste lm, 3 lm, 3 stm i samme maske som fm*. Gentag fra * til *. Slut rækken med en fm, 3lm, vend.

2. rk: 3 stm i fm, *1 fm i buen (dannet af de 3 lm), 3 lm og 3 stm om samme bue*. Gentag fra * til * rækken ud.

Herefter hækles 2. rk igen og igen til tørklædet har den ønskede længde.

God fornøjelse

onsdag den 13. januar 2010

Forbrænding.

En sød kollega sendte en sms forleden aften. Hun læste i et sundhedsblad, da hun pludselig faldt over dette:

Hvis du strikker 120 min. 
forbrænder du 211 kalorier

så klø bare på med strikkepindene ;-)I aften skal jeg til strik, så nu er det store problem bare, hvilken kurv jeg skal vælge, og så håbe på armene holder, ellers må jeg jo nøjes med at snakke.

mandag den 11. januar 2010

Blomst.

I weekenden, da jeg ordnede alle mine opskrifter, faldt jeg over et stykke papir, som var skrevet i hånden og med blyant. Jeg kunne godt se, det var en strikkeopskrift, og i den, stod der noget om blade, så jeg gættede på, at det var opskriften på en blomst. Der var dog ikke andet for end stille og roligt (pga albue og skulder) prøve at strikke efter opskriften. Det kom der dette ud af


Jeg har skrevet opskriften,hvis der er nogle, der kan bruge et alternativ til hæklede blomster.

Slå 18 m op (3 m til hver af de 6 blade)
1 p: vrang (vrangen af arbejdet)
2 p: 1 r, tag 1 ud, 1 r, tag 1 ud, 1 r. vend.
3 p: vrang
4 p: 1 r, tag 1 ud, 3 r, tag 1 ud, 1 r. vend.
5 p: vrang
6 p: 1 r, tag 1 ud, 5 r, tag 1 ud, 1 r, vend
7 p: vrang
8 p: 1 r, tag 1 ud, 7 r, tag 1 ud, 1 r, vend
9 p: vrang
10 p: ret
11 p: vrang
12 p: ret
13 p: vrang
14 p: 1 r, 2 r sm, 5 r, 2 r dr sm, 1 r
15 p: vr
16 p: r
17 p: vr
18 p: 1 r, 2 r sm, 3 r, 2 dr sm, 1 r
19 p: vr
20 p: r
21 p: vr
22 p: 1 r, 2 r sm, 1 r, 2 dr sm, 1 r
23 p: vr
24 p: r
25 p: vr
26 p: 1 r, 1 m løs af, 2 r sm, træk den løse m over, 1 r
27 p: vr
28 p: 3 r sm
Den sidste m sættes over på den anden p.
Fortsæt nu med at strikke de næste blade på samme måde som det første, hvor sidste m fra forrige blad strikkes sammen med første m fra næste blad.
Når alle 6 blade er strikket, brydes garnet og den sidste m sys til ved den 1. m på det 1. blad. Sy med enden fra opslagningen rundt i ringen og stram til og hæft ende.

Den lille blomst er strikket på samme måde, men jeg har sprunget over p: 7, 8, 14, 15, 16 og 17

søndag den 10. januar 2010

Trods alt.

En albue, som ikke helt vil som jeg, gør at strikkepindene har ligget næsten stille her i weekenden. Det er dog ikke skidt uden at være godt for noget. Jeg har nemlig sorteret i mine opskrifter. 17 år med Ingelise Sy Og Strik fylder godt på hylderne i skabet, og jeg må indrømme, at når de først er kommet på plads, er de sjældent kommet frem igen. Jeg har de sidste par dage set alle blade igennem, og der var noget godt, men også en masse, der var mindre godt. De gode ting er revet ud af bladene og sat i mapper og resten er arkiveret lodret. Der var iøvrigt flere gengangere i løbet af årerne, ja på den måde, er det selvfølgelig også nemmere at fylde bladet ud. Jeg har ikke fortrudt at, jeg har droppet bladet.


Eftermiddagen har stået på pandekager med kompot af de sidste stikkelsbær fra fryseren UHMM.

lørdag den 9. januar 2010

Endnu en.Endnu et projekt fra kurven er gjort færdig. Opskriften kan jeg ikke huske, hvor jeg har fra, men den er strikket i lucca superwash herfra. Den er rigtig blød og dejlig, så nu er jeg spændt på, om den også fnulrer meget i brug. Det har jeg tidligere oplevet med det garn, så derfor valgte jeg at prøve superwashen. Nu håber jeg den holder den sig pæn i brug.

torsdag den 7. januar 2010

Så er det tid igen.

I aften starter knipleholdet igen. Jeg havde nu forestillet mig at jeg her i juleferien skulle gøre klar til et nyt projekt, men i stedet har jeg holdt ferie med stort F.

Det er nu ellers fjollet, at jeg skal sidde deroppe en hel aften og kniple på noget, hvor jeg ikke har brug for hjælp, men sådan bliver det nu i dag. Det jeg har gang i nu, er et lille mellemværk til en pude.


onsdag den 6. januar 2010

En smule sne.

Vi har ikke så meget sne, men en lille centimeter kan vi da prale af. Selv om der nu ikke er så meget, som andre steder, så er det nu kønt alligevel med de hvide klatter i det grønne. Jeg tror nu nok min mor glæder sig til at det forsvinder igen, for hun brækkede armen før jul, og nu har vi forbudt hende at komme udenfor, til det ikke er glat mere. Lige nu glæder vi os til at yngste kommer hjem fra en tre dages skoleudflugt, så vi alle kan blive samlet igen.

tirsdag den 5. januar 2010

Tiden går.

Vi har været tidligt oppe her til morgen, for at fejre fødselsdag med morgenvækning og gaveudpakning inden morgenbordet bød på rundstykker. Det er nemlig i dag 20 år siden vores ældste datter kom til verden.

Så hermed et stort
TILLYKKE
min pige.

Der bliver i dag ikke tid til den store fejring, da fødselaren ikke er meget hjemme, for skolen kalder og aftenen byder på gymnastik. Vi må også undvære den yngste datter, da hun er på tur til København med skolen.

søndag den 3. januar 2010

Linea


Linea er færdig. Det var jo den første røde trøje i mange år, og der er ingen tvivl om, at den vil blive et kæmpe hit. Det er en rasmilla design, som jeg har indkøbt hos holst.

Opskriften er lige ud af landevejen, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg kaster mig over en af hendes modeller. Jeg har ændret en lille smule på ærmerne, hvor jeg har lavet et par indtagninger forneden på ærmet.

lørdag den 2. januar 2010

Ipod

Jeg fik en ipod i julegave, så nu skal jeg rigtig i gang med at høre lydbøger, for det kan jeg jo gøre mens jeg strikker.Med sådan en julegave, blev jeg jo nødt til at strikke et lille hus, den kan bo i. Opskriften er fra Kastaniestrik, købt hos Tante Grøn,  og et hyggeligt lille projekt at lave.

Jeg har stor-bage-dag i dag, for ældste fylder 20 år på tirsdag, og der er inviteret gæster til i aften.

Der bliver nok ikke spist så meget, for folk har spist rigeligt den sidste månedstid, og er begyndt at drosle ned på madmængderne. I hvert fald hvis det går, som de sidste mange år til hendes fødselsdag :)

fredag den 1. januar 2010

give away

Prøv lige at se her. Der er en dejlig give-away hos unikarina, og jeg er med :)