lørdag den 30. oktober 2010

Oktoberhygge.

Vi har tilbragt nogle dejlige dage i det vestlige Jylland. En dag fik vi 9 uventede gæster, som vi bød lidt frisk grøn salat, som de spiste med velbehag.
De er tilsyneladende vandt til mange feriegæster, for de kom helt hen til os. Nogle kunne vi endda fodre fra hånden.
Dagene blev brugt til masser af lange gåture i den pragtfulde natur.

Poser blev fyldt med diverse naturmaterialer til jul. Den røde svamp valgte vi dog at lade stå.

mandag den 25. oktober 2010

Oprydning.

I weekenden har jeg blandt andet ryddet op i de efterhånden temmelig mange billeder på computeren. Det var så her, jeg stødte på dette billede.
På en af vores cykelture rundt i området møder vi dette gamle vejskilt. Jeg synes faktisk, at det er meget imponerende, at det har fået lov at blive stående i så mange år. Det kunne jo meget vel være blevet erstattet af en ny skilteskov.

lørdag den 23. oktober 2010

Endelig.

Så kom jeg endelig ud og fik fat i denne bog,
men for pokker, hvor er der kommet mange nye ting på listen over kommende projekter. Jeg er allerede startet på modellen skovtur. Der var nemlig garn på lageret, som passer perfekt til opskriften.

onsdag den 20. oktober 2010

Det går baglæns.

Der er flere måder at ændre på antallet af igangværende projekter på. Den ene er, som jeg har gjort, nemlig at pille det hele op igen. Jeg var nået ca. halvt op på Eng af Anette Danielsen, men desværre blev den et nummer for lille, så nu ser det sådan ud.

søndag den 17. oktober 2010

Det gode vejr.

I dag har vejret igen vist sig fra sin bedste side her i oktober. Vi kørte en tur, som endte i en skov, hvor vi ikke har været før. Den ligger helt idyllerisk ned til Storebælt. Der var masser af fred og idyl. Der er nok ikke meget, der er skønnere, end når solens stråler finder vej ned gennem træernes krone, som langsomt er begyndt at ændre farve. Et godt stykke inde i skoven lå et bindingsværksidyl omkransende af en lille græsmark, hvor der gik skotsk højlandskvæg, får og heste, som græssede i solskinnet.

lørdag den 16. oktober 2010

I gang.

Der er absolut ingen planer om hjemmelavede julegaver i år. Jeg må vist hellere koncentrere mig om at få lavet nogle af alle de igangværende projekter færdige, i stedet for at overbelaste mine arme for meget med nye projekter. Og dog. Da jeg havde strik i mandags faldt jeg over en lille ting, som jeg bare var nødt til at lave, så nu er jeg gået i gang .....

torsdag den 14. oktober 2010

Kors.

Så blev det færdigt, det lille salmebogskors. Det har nu fået plads oven på vores gamle bibel, som Peder har fundet på et loppemarked. Vi er nu ikke særlig kristne, selv om det måske kunne se sådan ud. Bogen er skrevet med en meget gammel skrift, så vi kan faktisk slet ikke læse hvad der står. Men pyt med det, bare det ser godt ud.


tirsdag den 12. oktober 2010

Strikaften.

Vi havde strikaften her hos mig i aftes. Vi er en lille gruppe på 4, som har været samlet ca. en gang om måneden de sidste 8 år. Ja det startede faktisk med, at en fyldte 40, og hun fik en bog om patchwork. Et par stykker fik ideen om at mødtes og sy patchwork, og et par andre ville gerne være med, hvis vi måtte tage strikketøj med i stedet. Nu har det så ændret sig til at vi alle motionerer strikkepindene, når vi mødtes. Vi har endda været på "studietur" flere gange. Dvs at vi har lavet udflugt, hvor vi har besøgt garnbutik, messer og garnlager.
I aftes blev der strikket, kigget nye opskrifter og set strikkeudsendelsen med Vivian Høxbro, ja og så selvfølgelig snakket om alt mulig andet også.

søndag den 10. oktober 2010

Mer, mer, mer.

Det har været det mest fantastiske oktobervejr i denne weekend.
Haven har fået efterårsfarver, som får ekstra kraft, når solen skinner.

Eftermiddagen bød på en køretur ud i det blå,

 som endte med en dejlig gåtur her ved stranden.
Tænk sig at man den 10. oktober kan drikke eftermiddags-the på terrassen uden at iføre sig en lun trøje.
Findes det bedre?

torsdag den 7. oktober 2010

Muffins.

I sidste weekend skulle jeg lige afprøve en ny opskrift på muffins. Den faldt i god jord hos familien, så jeg må vel hellere dele den med jer. Jeg ved i hvert fald, at der er en, der sidder og venter på, at jeg lægger den ind her.
Gulerodsmuffins
16 stk.

350 g skrællede gulerødder
2 æg
150 g sukker
1 knivspids salt
½ dl smagsneutral rapsolie
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk kanel

Riv gulerødderne groft. Rør dem sammen med alle de øvrige ingredienser. Kom dejen i muffinsforme og bag dem midt i ovnen ved 200 grader (varmluft 180 grader) i 25-30 min. God fornøjelse.

mandag den 4. oktober 2010

nyt design.


Et gammelt rullebord, som vi tidligere har haft i køkkenet har fået en omgang hvid maling. Nu har det fået en ny plads i stuen.

fredag den 1. oktober 2010

Skudt i gang.

I går blev kniplesæsonen skudt i gang igen. Holdet er helt fyldt op, der er endda 2 på venteliste, så der er da lidt liv i det gamle håndværk.
Det er altid spændende at starte op efter sommeren, for at høre om alle de nye ideer, de andre har fået, og måske selv få lidt inspiration. Der var bla et par stykker, der havde været på kniplefestival i Tønder, hvor de havde set en kniplet hængekøje. Det synes jeg jo lyder rigtig spændende, men jeg tror nu nok, det vil være for stort et projekt til mine arme. Jeg startede på et lille salmebogs-kors, så må vi se, hvad jeg efterfølgende finder på.