tirsdag den 28. juni 2011

Hvis solen svigter.

Dette tæppe har været færdigt i et stykke tid, men da det var en overraskelse til Birgitte, har det ligget gemt i en af kurvene, så det så ud, som om det ikke var færdigt.

Skulle solen svigte, hvad vi ikke håber, kan hun nu putte sig i tæppet.

Det er hæklet i 100 % bomuld, så det kan tåle en vask på 60 grader på grund af hendes støvallergi.

Bomuldsresterne på lageret er stort set væk. Mønsteret er fundet hos hende her for meget lang tid siden.

søndag den 26. juni 2011

Festivas.

Fredag aften kom en bil fuld af glade studenter her forbi, hvor både vi og et sæt forældre mere stod klar med naboer og bedsteforældre til at hylde de unge mennesker. Selv om vi var blandt de sidste på ruten var humøret stadig højt. De var en fornøjelse at have på besøg de 20 minutter det varede inden de igen drog videre til flere stolte familier.

Næste dag var det familien, der kom for at fejre hende, så i dag står den på afslapning for både student og forældre.

onsdag den 22. juni 2011

Endelig færdig.

I formiddags gik turen til gymnasiet, hvor nervøse unge mennesker ventede på deres tur til at få den sidste eksamen overstået. I festsalen sprang champagnepropper, og der  blev fældet glædestårer og krammet til den helt store guldmedalje med familier og venner.
Birgitte var stolt og lettet, da hun trådte ud af døren. Et 12-tal var hjemme og hun kunne fejre det med frokost sammen med forældre, søster, mormor og morfar. I aften er der fest på gymnasiet for alle de glade studenter, så jeg tror det bliver godt med en rolig dag i morgen inden fejringen fortsætter på fredag med lastbil rundt til alle de stolte forældre.

tirsdag den 21. juni 2011

Ikke flere flade.


I sidste uge punkterede det ene hjul på tvillingebarnevognen. I går var forhjulet på min cykel punkteret, og for det ikke skal være løgn punkterede baghjulet på Christiania-cyklen i dag. Måske jeg bare skal holde mig fra dem med hjul.

søndag den 19. juni 2011

Hurra...

I dag fejrer vi yngstes fødselsdag sådan lidt ind imellem eksamenslæsningen. 19 år er det blevet til, men det er nok den fødselsdag, hvor hun har haft mindst tid til at blive fejret. Til gengæld bliver hun fejret som student i den kommende uge, så jeg tror det går.


Vi havde en rigtig hyggelig strikkeaften i går. Der blev strikket på livet løs, men desværre endte det ud i, at jeg faktisk havde strikket mindre da jeg gik, end da jeg kom :(

lørdag den 18. juni 2011

Sjov med hæklenålen.

Jeg har igen leget lidt med hæklenålen. Opskriften har jeg fundet på ravelry. Så nu har jeg også prøvet at hækle efter en engelsk opskrift.

Nu må jeg hellere pakke strikkekurven, for jeg skal være sammen med pigerne i aften. Mændene har også fået lov at være med denne gang. Det bliver helt sikkert en hyggelig aften.

onsdag den 15. juni 2011

Tilflytter.


Denne lille ugle er flyttet ind her på matriklen. Som alle andre her i huset, har den også fået en opgave, nemlig at passe på mine nøgler.

Opskriften er set hos Fru Madsens Nørklerier.

søndag den 12. juni 2011

Familiefest.

I går tilbragte jeg en del af dagen på Vestfyn. Det var tiden for den årlige familiefest. Min ene fætter, som nok er den eneste med så meget plads, lagde hus og have til. De bor på en nedlagt landejendom med den mest pragtfulde udsigt ud over vandet.

Det er en ejendom, som har kostet megen ombygning, bla har de byttet rundt på beboelse og udbygninger for at få den lækre udsigt fra opholdsrummene.
Der var trængsel på den store grill, som "mandfolkene" styrrede.

Familiens yngste hyggede sig i den store grus-stak med at lave pandekager. Mens andre spillede rundbold.

fredag den 10. juni 2011

Nu med solstrejf.

For anden gang har jeg strikket denne sommertop. Denne gang i lilla, og som sædvanlig ser den mere blå ud her på kanalen. Mønsteret er fra Stof og Stil, og garnet, ja det kommer samme sted fra.
Den er strikket på pind 2½. Det er træls, men nødvendigt for at jeg kunne få strikkefastheden til at passe.

Nu er jeg klar til endnu en dejlig forlænget weekend. Også god pinse til jer.

tirsdag den 7. juni 2011

Penge eller hvad.

Vi har været til et par konfirmationer her i foråret, hvor pengegaver stod højest på ønskelister. Nu synes jeg så bare ikke, det er det mest spændende at komme med. Så i stedet for bare at lægge pengene i kuverten, ja så foldede jeg dem på samme måde, som denne halvtredser.
Modellen har jeg set i denne bog, som er skrevet af
Randi Christensen.

Billedet er fundet på nettet.

lørdag den 4. juni 2011

Sommerhæklerier.

Så blev det sommer, og jeg fik lyst til at sidde med lidt let håndårbejde og nyde solen. Det blev blandt andet til disse små sommerfugle set hos kreaman.