søndag den 31. juli 2011

Nu er det slut.

Tre ugers dejlig ferie er nu slut. I morgen starter hverdagen igen, og jeg må indrømme, at det ikke er meget håndarbejde, der er kommet igennem mine hænder i denne ferie. Men jeg har dog set lidt på Kreta.


Et museum for blandt andet gammelt græsk håndværk med mange hæklede ting i flotte mønstre.


Ja, selv en garnforretning fandt jeg i en af de små gader i Hania. Den mindede mest om en god gammel dansk garnforretning, og det lykkedes at gå forbi uden at bruge penge.

Sol, varme og bare tæer.

Hvem kan sige nej til Kreta? Ja vi kunne i hvert fald ikke, da mine forældre inviterede os, min bror og hans familie med på ferie.

I sidste uge nød vi familiehygge, varme, skøn natur, græsk mad og drikke.Sådan kan man også markere parkeringsbåse.


Ahh dejlig afkøling.


Små hyggelige gader og spisesteder.
torsdag den 21. juli 2011

Ferietid - selv for hjernen.

Jeg holder ferie og det er vist med stort F. Selv computeren holder ferie, men det må jo være fordi vi hygger os ind imellem det sædvanlige tøjvask m.m.

I øjeblikket hækler jeg lidt på en kartoffelvarmer. Det øverste lag er færdigt og undersiden (på billedet) var faktisk også færdigt. Jeg var klar til at hækle de to lag sammen, da jeg kunne se, at hjernen vist holdt lige lovlig meget ferie. Der skulle jo ikke være huller i undersiden, for så kan varmen jo fise lige op igennem, så det må blive en ommer - øv.

mandag den 18. juli 2011

Den danske sommer.

I sidste uge camperede vi i Mariager.


Campingpladsen ligger flot lige ned til Mariager fjor. Vi var heldige og fik denne dejlige udsigt fra vores plads.

Mariager er en gammel by, hvor jeg synes de har været gode til at bevare og renovere i den rigtige stil mange steder. Her er et godt eksempel med den lokale bager, som ligger lige midt i byen.Veterantoget kørte lige midt igennem campingpladsen. Dette billede er dog taget nede fra havnen.


Denne gamle kulkran står stadig højt på havnen til minde om tidligere tider.


Vejret var dansk sommer, men vi klager ikke. Kun en dag med heldagsregn, og solen har vi da også set en del til.
fredag den 8. juli 2011

Inspiration.

Hos Karen har jeg læst lidt om en kartoffelvarmer. Sådan nogle har jeg faktisk også. For mange år siden fik jeg en af min mormor, som vi har brugt en del, også til at holde andet end kartofler varme. Jeg tror det er ca. 5 år siden jeg kopierede den min mormor havde lavet, og det kom der denne ud af.
Den er ikke lavet på helt samme måde, som Karens, men det gør det jo kun sjovere. Er der andre, der har sådan en ? Måske jeg skulle lave en mere - vi får se.

tirsdag den 5. juli 2011

Til de små ting.

Denne lille æske har jeg foldet efter anvisninger fra Unikarina.
Den blev brugt til en pengegave. Ja jeg brugte den faktisk som kort også. Dvs. jeg skrev inden i, inden jeg foldede den, så da modtageren tog båndet af og åbnede stod lykønskningerne indeni. Æsken er ikke særlig stor, men til gengæld meget nem at folde, og så sker det jo også, at små ting skal gives i gave.

søndag den 3. juli 2011

Vi var heldige.

Klokken 6.00 i går morges blev vi hentet af gode venner. Det var tid til årets ø-tur. Vi vidste ikke, hvor turen gik hen, så vi var da lidt spændte på, hvad dagen ville bringe. 


Dagen startede med regn, men heldigvis blev det tørvejr næsten med det samme, da vi landede på øen Hven, som er en lille svensk ø mellem Sjælland og Sverige.


Der var bestilt cykler til os, og der var nok at vælge i mellem. De skulle vist have ikke mindre end 1200 cykler. De fleste stod på dette sted, men der var også nogle fordelt flere steder på øen, så hvis vi fik uheld med en cykel på turen rundt på øen, kunne vi bare bytte på en af de andre baser. Det kalder jeg god service.


Der var gode stier rundt på hele øen, som iøvrigt var rigtig hyggelig.


Selv toiletter var placeret flere steder, noget vi ikke er helt vant til på vores efterhånden mange ø-ture.


Udsigten til dagens medbragte frokost.


På færgen tilbage til København var vejret så fint, at vi nu kunne slikke sol og nyde varmen.

Vel ankommet til København kunne vi nu se meget mørke skyer komme nærmere og det begyndte at tordne. Vi skyndte os til banegården, hoppede på toget intet anende om det uvejr, der efterfølgende brød løs i København. Det var nu lidt underligt at lande hjemme i sofaen og se de store mængder af vand, vi var sluppet uden om.

fredag den 1. juli 2011

Helårs-sommer.


Disse kan være vejen til sommer hele året. Opskriften er set i bladet BOLIGLIV. Jeg har dog bare brugt rester fra skabet, så hæklefastheden passer ingen steder, men pyt - jordbær findes jo også i alle størrelser.

Det lille bær er hæklet i en tråd, og det store er hæklet i dobbelt tråd.