tirsdag den 29. november 2011

Har du brug for lys?

Det er nærmest mørkt hele tiden. Når jeg møder på arbejde, er det helt mørkt, og når jeg får fri, er det lige så mørkt. Snart begynder det at gå den anden vej igen, men det varer længe inden jeg kan mærke det.

I mens jeg venter på lysere tider udenfor kan jeg heldigvis tænde lys inde. I øjeblikket bliver det blandt andet på denne måde.


Klokken er fyldt med kogler i forskellige størrelser og en lille lyskæde. Til sidst pyntet med en grangren og en lille blonde.

søndag den 27. november 2011

Advent og julehygge.


Senere i dag tænder vi det første lys i adventskransen, og julen er for alvor skudt ind. Ældste ankommer til frokost og eftermiddagen skal bruges til pakkekalendergaveudveksling og julesmåkagebagning, og mon ikke der også skal smages :)

Der er også indkøbt godter til konfekt. Måske når vi det, måske ikke, men hygges det skal der.

God 1. søndag i advent.

lørdag den 26. november 2011

Nisserne kommer.

Tænk sig, nu har jeg holdt en uges ferie, uden at det faktisk føltes sådan. Mange ting er nu klar til jul, så vi få masser af tid til julehygge i december.


Traditionen tro er vores faste husnisser  dukket op. Det er et par, som jeg hæklede mens jeg stadig boede hjemme for efterhånden mange år siden. Tøjet er strikket. Selv om de er fast tradition når vi nærmer os julen, så er traditionen dog ikke mere fast, end at de sagtens kan befinde sig forskellige steder år for år.

fredag den 25. november 2011

Det grønne værksted.

Jeg har ferie i denne uge. De sidste par dage er tilbragt en del i det grønne værksted. Jeg er i gang med forberedelser til den kommende juletid.


Det er ikke mange indlæg, der er kommet den sidste tid, selv om man skulle mene, der er tid nok til at få lagt lidt herind, når jeg holder ferie, men til gengæld mangler jeg så kun at købe en enkelt julegave ;)


Der er en, der har spurgt til, hvor meget garn jeg har brugt til kjolen. Jeg har lige haft den på køkkenvægten, og den sagde 560 g. Den er strikket i dobbelt Blackhill Højlandsgarn. Jeg går dog og overvejer om jeg skal strikke den 5 cm længere.

onsdag den 23. november 2011

Genbrugs-jul.


Denne halmkrans beklædt med kogler lavede jeg for et par år siden. Dengang blev den også brugt som adventskrans, men med noget andet pynt.

I år har jeg sat 4 hvide lys på, og stjernerne i mellem lysene er hæklet sidste år efter Karens opskrift. Stjernerne er sat på med knappenåle. Til sidst har jeg sat nogle tynde troldgrene fast med ståltråd bukket som hårnåle, for at give den lidt mere liv.

Hvordan ser jeres adventskrans ud i år ?

søndag den 20. november 2011

Dejlig søndag.


DEJLIG SØNDAG

DEJLIGT VEJR

DEJLIG SKOVTUR
torsdag den 17. november 2011

Hvor er geisten ?


Hjælp, hvor bliver geisten af. Jeg startede på denne knipling i januar i år, og jeg mangler stadig et pænt stykke. Nu har jeg sat mig for, at den skal være færdig inden jeg starter et nyt knipleprojekt. Gad vide hvornår det bli'r.

søndag den 13. november 2011

Ø-tur.

Jeg har været på "ø-tur" i Annette Danielsens bog Kunsten at strikke en ø.


Første stop blev Eskildsø, som er strikket i dobbelt garn (Blackhill Højlandsuld fra garnudsalg.dk) Det er 2 forskellige brune nuancer på pind nr. 4, som giver dette resultat.


Det har været en fornøjelse at strikke den, og som sædvanlig en meget velskrevet opskrift. Den skal nok blive et hit her i vinter.

fredag den 11. november 2011

Rester.


Jeg hækler med rester i øjeblikket. Det sorte nøgle er brugt op, resten skal være den grønne farve. Når jeg bruger rester på denne måde, laver jeg tit striber som her, så virker det lige som mere lækkert, og ikke så resteagtigt, og man kan jo lave det antal striber, man har lyst til. Dette kan i øvrigt også bruges når man strikker. Jeg har ind i mellem også brugt metoden, hvis jeg skal anvende 2 ngl garn i samme farve, men med hver sin indfarvning.

torsdag den 10. november 2011

Anden gik i fisk.


Det er ikke alle gamle traditioner, vi fejrer her i huset. Mortens Aften er en af dem vi fejrer, hvis altså den falder på en weekend. Det gjorde den som bekendt ikke i år, så menuen stod på laks i stedet for and.

onsdag den 9. november 2011

Kiks eller småkager.

Da vi var til fødselsdag i weekenden, havde jeg også lige lagt lidt "spiseligt" i pakken i form af disse kiks.


De er hæklet efter fri fantasi, men du kan godt få opskriften. Den er meget simpel.


Hækl 4 lm - 12 stm i 4. lm fra nålen - slut med 1 km i toppen af lm.

Næste omg hækles der 2 stm i hver m - den førse stm erstattes af 3 lm - slut med en km.

Sådan hækles 2 sorte og 1 hvid og slut med at sy dem sammen.

mandag den 7. november 2011

I lille størrelse.

I weekenden var vi til 5 års fødselsdag hos min niece. På ønskesedlen stod kopper og krus fra IKEA.


Glas og tallerkner vidste jeg hun også ville få, så hvad var mere oplagt end at hækle dækkeservietter. 4 stks blev det til, så nu kan hun rigtig dække bord.

lørdag den 5. november 2011

Med flødeskum.


Pæreskal krydret med flødeskum og tilsat lidt patent. Jeg håber det bliver godt. Garnet er Blackhill Højlandsuld herfra.

Her hygger vi igennem i denne weekend med begge piger samlet her på matriklen. DEJLIGT.

God weekend til jer alle.

torsdag den 3. november 2011

Et par.

Jeg har lige læst, det er forbudt at holde pindsvin i fangenskab i Danmark, men mon ikke det går med dette par.


Det er et kit fra Kastaniestrik, som Birgitte gav mig tidligere på året. De er nemme at strikke. Det der tager længst tid, er at give dem pigge på. Det hele afsluttes med en tur i vaskemaskinen og så er de klar til udflugt i haven.

tirsdag den 1. november 2011

Legehjørnet.

Jeg er gået i legehjørnet i dag. Det er der kommet disse små børnegrydelapper og karklud ud af. De er lavet efter opskrift fra Karen, men hvis nok med lidt tyndere garn, så de er blevet lidt til den lille side. De kan dog sagtens bruges af små barnehænder, så nu er de havnet i gavekassen.