torsdag den 5. januar 2012

Nye tider.

Vi er blevet alene 2 her på matriklen. I går kørte vi yngste til Ollerup Gymnastikhøjskole på sydfyn, hvor hun skal være det næste halve år.

Vi havde en rigtig dejlig dag dernede i går med frokost, rundvisning og informationsmøde. Det er en gammel skole fra 1920, hvor mange af de gamle ting er bevaret og selvfølgelig meget nyt kommet til. De gamle stuer, hvor Niels Buch boede (ham der grundlagde skolen) står stadig som dengang og bliver brugt ved særlige lejligheder.


Svømmehallen blev bygget i 30 erne og vandt faktisk en sølvmedalje dengang ved OL i arkitektur. Den er fantastisk flot.


Den gamle gymnastiksal står også og bliver selvfølgelig stadig brugt til forskellige ting, selvom der er 2 haller og en stor springsal.


Som bagsiden af medaljen er dette tegn muret i gulvet ved indgangen til svømmehallen. Niels Buch var nasist. Jeg synes det er fint det er blevet bevaret, selv om det er noget skolen ikke kan stå inde for i dag, men det er jo en del af historien.

Hun har sparet længe til dette ophold, så vi håber det vil blive hendes livs oplevelse. En sød japansk pige skal hun dele værelse med, og hun fik hurtig spottet et par drenge og nogle piger, hun tidligere har gået til gymnastik sammen med, så det tegner i hvert fald godt fra begyndelsen.

4 kommentarer:

  1. Jeg har hørt SÅ meget godt om den skole og har også haft et par bekendte gennem tiden, der har gået der, så jeg er sikker på at det bliver et alletiders ophold. Og sikke også en omvæltning der bliver for jer, at hun nu er væk på den måde ikke.. ;)

    God fornøjelse til hende og rigtigt godt nytår til dig.
    KH
    Henriette :)

    SvarSlet
  2. Det lydder spændene ;)
    Ja,det er underligt når de sådan ikke er hjemme mere.

    Yt

    SvarSlet
  3. Hvor lyder det spændende for hende, sikke en svømmehal !

    SvarSlet
  4. Det er en stor omvæltning, når sidstemand flytter ud.
    Hun skal nok få en spændende tid. det ser ud til at være et dejligt sted, hun har valgt.

    SvarSlet