lørdag den 28. april 2012

Helt forkert.


For nogle dage siden hørte jeg en vejrudsigt, der sagde sol og næsten 20 grader, her i weekenden. Har jeg hørt helt forkert? Måske var det vejrudsigten for et sydligere land. Det er i hvert fald ikke sådan det er her.

Vi har nu hygget os alligevel med yngste hjemme fra højskolen og med brætspil på bordet. Ikke med mig som den største vinder, men pyt når bare det er hyggeligt.

onsdag den 25. april 2012

Rent bord.

Endnu en knipling er færdig. Den er knap så stor, som først planlagt. Egentlig skulle den bruges forneden på et gardin, sådan et foldegardinsagtigt et, men gardinplaner er blevet ændret, så jeg finder nok på noget andet at bruge den til i stedet.


Mønsteret er et gammelt mønster, der lå sammen med alle de knipleting, jeg arvede fra Peders mormor. Jeg synes det er lidt sjovt at afprøve de helt gamle mønstre. Dengang var der ingen arbejdstegninger, så man kan sådan set lidt medbestemmelse til hvordan det færdige resultat kommer til at se ud.


Nu er der dømt sommerferie på knipleområdet. Alle kniplebrætter er tomme og klar til næste sæson. Jeg er også fuldstændig tom, hvad angår ideer til nye kniplinger. Det er et hyggeligt og sjovt håndværk, som jeg nyder at sidde med, men det er pokkers svært at finde på noget, som jeg kan bruge det til.


Hvis der er nogen, der sidder inde med nogle gode ideer, så kom endelig frem med dem.

mandag den 23. april 2012

Nye tider.


Lørdag eftermiddag var det terrassevejr. Vi er ikke længe om at rykke udenfor når solen skinner. Kurven med lidt blandet bomuldsgarn og lidt hæklenåle kom med. Jeg leger med lidt forskellige modeller i øjeblikket. 


For snart et par uger siden blev jeg spurgt om jeg havde lyst til at undervise i hækling på aftenskolen, og efter lidt betænkningstid sagde jeg ja. 


Nu må vi så se om der er nogle der tilmelder sig, så jeg kan få afprøvet om det er noget for mig. Foreløbig leger jeg videre.


lørdag den 21. april 2012

Klappet og klar.

Jeg har tidligere skrevet om mit ønske om et spisekammer. En af planerne var, at jeg skulle kniple et lille gardin, hvor jeg selv havde tegnet mønsteret.
Nu er det kniplet færdigt.


Skulle jeg kniple det en gang til, så ville der nok komme et par små-ændringer i selve mønsteret, men i det store hele, er jeg ganske godt tilfreds. Nu er det rullet på paprør og pakket godt ind, så det kan ligge godt beskyttet til den dag, min far igen kan begynde at lave noget med sine hænder.

torsdag den 19. april 2012

Tina nr. 2.

Sidste år strikkede jeg Tinas tørklæde. Jeg var glad for farven. Glad for designet og glad for garnkvaliteten. Men størrelsen har jeg hele tiden været træt af. Jeg synes, det var for lille, så min mor, der synes det var helt perfekt i størrelsen, fik det foræret i påsken til stor glæde for hende.


Nu har jeg strikket et mere. Denne gang i en lidt anden farve og noget større.


Jeg gjorde det større ved at tage 1 m ud i hver side på vrangsiden. Strikket en stribe mere, så maskeantallet passede til blondekanten.


Fakta:


Design: Tinas tørklæde fra Rasmilla 
Garn: Ramilas ynglingsgarn 50% uld 50% bomuld
Løbelængde: 100 g = ca 700 m

Anvendt i gram: 160 g
Anvendt i meter: 1120 m
Gram i alt i år: 815 g
Meter i alt i år: 2832,5m
Farve: Bundfarve: kakao, Stribfarve: mørk brun, Blondefarve: råhvid.

Pinde: Nr. 5
Bemærkninger: Jeg har strikket det lidt større ved at tage ud i hver side på vrangsiden også. Det vil sige, at jeg har taget 6 masker ud for hver 2 pinde istedet for 4, som stod i opskriften. Jeg har strikket 2 riller mere for at få det til at passe med et maskeantal som blonden skal bruge. Jeg købte 2 ngl af hver farve og havde rigeligt i overskud. 

tirsdag den 17. april 2012

Med vemod.

I efteråret tog vi en svær beslutning. Vi sagde stop for campinglivet ved at købe en bil, som ikke ville bryde sig om at få en campingvogn at slæbe på. 
Det var en ældre vogn, men den har givet os rigtig mange dejlige timer rundt i sommerlandet og sommetider med masser af regn og blæst, men vi har nydt det.



Nu har vi solgt den, og det var en underlig fornemmelse, da køberen kørte med den i går. Jeg er sikker på vi ikke fortryder, for vi har tænkt og snakket længe. Nu håber vi, de bliver lige så glade for den, som vi har været.

søndag den 15. april 2012

Er der mon nok?

Jeg synes garnet svinder hurtigt ind på et af de igangværende projekter - cirkeltrøjen, Jeg besluttede at jeg hellere måtte begynde på ærmerne, for det betyder nok ikke alverden, om jeg skal slutte cirklen et par centimeter før. 


Maskerne blev slået op til begge ærmer med det samme, men fa.... også - så knækkede wiren på min strikkepind, og så lige dagen efter besøg i garnbutikken. Kan det være mere øv? 


Godt internettet findes. Nu er nye pinde bestilt og jeg strikker i stedet videre på et af de andre projekter. 


Fortsat god søndag til dig.



lørdag den 14. april 2012

Blomsterfrø.

Det har været koldt i nat. I morges var der frost på tagene og græsplænen. Tulipantræet synes ikke om det, men det er svært at gøre noget ved naturens gang. 


Alligevel kan man vel godt købe blomsterfrø, især sådan nogle her.


En veninde og jeg har været på tur. Turen gik til Tante Grøn, og jeg kan lige så sige det - vi gik ikke tomhændet derfra. 

Jeg kunne ikke stå for denne farve, så jeg måtte bare have det med hjem. Jeg har planer, og en opskrift. Garnet er en smule tykkere, så nu må jeg se, om det kommer til at betyde en størrelse mindre. Jeg må hellere i gang med en strikkeprøve.

onsdag den 11. april 2012

Respons på tidligere indlæg.

Jeg nyder det at blogge, der følger mange gode ting med. Masser af hyggelige bekendtskaber og inspirationen flyder rundt i mellem bloggerne. Der kan dog også komme andre gode ting ud af det. Blandt andet skrev jeg for noget tid siden om manglende vintergækker. Nogle af min mor og fars venner følger med her, og de kendte nogle, der havde en masse dortealiljer (familie med vintergækken). Nu har jeg været heldig at få en stor blok. 

Tusind tak for det vil jeg sige til jer Birgit og Erling. Jeg håber i også vil sende en hilsen videre til dem, hvor i har fået dem af. 


Nu er de plantet med jævne mellemrum rundt i kanten på bedet under vores tulipantræ. Det til højre i det nederste billede er blå krokusser. Det bliver spændende at se til næste forår.


søndag den 8. april 2012

Styr på sorteringen.

For nogle år siden fik vi nyt system i vasketøjet. Flere kurve blev monteret med små manilla-mærker, hvorpå der er skrevet vejledning, så hele familien på den måde kunne hjælpe med sorteringen. Det har fungeret rigtig godt. 

Efterhånden kunne vi slet ikke tyde, hvad der stod på de små mærker, så nu er der lavet nye mærker, som er sat på. Nu er det igen nemt at sortere vasketøjet, og hurtigt at sætte en ny maskinfuld over.


fredag den 6. april 2012

Påske-aktiviteter.

I går startede påsken med flot og solrigt vejr. Vinden var kold ja, men alligevel indbød det til udendørsaktiviteter. 


Formiddagen gik med blandt andet gåtur på stranden. Jeg har ingen billeder, eller det vil sige jeg tog et par stykker med min splitnye telefon, og så ligger de der, og jeg sidder ved computeren. De bliver liggende på telefonen, i hvert fald til jeg har lært den bedre at kende. 


Eftermiddagen stod på havearbejde, ikke at der var meget at komme efter, men det er nu rart at være over den fra starten, så det ikke når at blive uoverskueligt.


Der blev også tid til dampende varm the på terrassen.


I dag er vejret noget anderledes, og lysten er absolut ikke til udendørs aktiviteter. Jeg kan hurtigt finde på noget inden døre. Der er mange kreative ting, jeg kunne tænke mig at hygge mig med, men jeg må vist hellere tage et nap mere med maleriet, det sker jo ikke af sig selv. 

Fortsat god påske til jer.

onsdag den 4. april 2012

Poncho.

Ponchoen er blevet tør og klar til brug. Den har været nem at strikke, et rigtig godt projekt til fjernsyns-kiggeri. 

Jeg har ændret en lille smule på opskriften fra hjertegarn. I følge opskriften var der en høj krave på, men jeg er ikke så god til uld direkte på halsen, så jeg valgte at strikke ca. 6 cm rib 2 ret 2 vrang, som jeg bukkede om på bagsiden og syede fast, så kanten er ca. 3 cm i stedet. 

Jeg ved ikke helt om jeg er vild med striberne, måske er jeg nok ikke så meget til farveskiftegarn, men hellere selv bestemme hvordan striberne skal være. Jeg er dog helt sikker på, den nok skal blive brugt alligevel.


Fakta:


Design: Poncho fra hjertegarn. Tilbehør nr. 41. A.
Garn: Kauni 100 % uld
Løbelængde: 100 g = ca 400 m

Anvendt i gram: 325 g
Anvendt i meter: 1300 m
Gram i alt i år: 655 g
Meter i alt i år: 1712,5 m
Farve: EOC sort, grå, lys grå.

Pinde: Nr. 4
Bemærkninger: Jeg har strikket den lidt kortere, da jeg ikke er så høj. Det har jeg gjort ved at strikke en pind mindre i mellem hvert mønster. Kraven har jeg ændret, som beskrevet tidligere i dette indlæg.

mandag den 2. april 2012

Tørretid.

Jow jow jeg er her endnu, men det er bare ikke lige foran computeren tiden er gået. Begge pigerne har været her i weekenden til stor fornøjelse for os. Vi har ikke været samlet alle 4 siden jul, så det har været rigtig dejligt. Lørdag blev der også tid til at se flot gymnastikopvisning. 



Jeg er blevet færdig med min poncho i kaunigarn, som nu ligger og tørrer efter en stille og rolig  tur i vaskemaskinen. Nu glæder jeg mig til at prøve den, når den bliver tør.