onsdag den 31. oktober 2012

Endnu en studietur.

Nu må det være sidste indlæg om vores jubilæumstur. Vi var jo nogle, der godt kunne bruge endnu en studietur til en anden garnbutik. Jeg manglede nu kun nogle wirer til mine strikkepinde, men ny inspiration er jo altid velkommen.

Så om søndagen, da hele sommerhuset var rengjort og klar til afrejse, gik turen sydover til Vejers, hvor garnbutikken Flittiglise har til huse. 
Der blev snakket, diskuteret og spekuleret til den helt store guldmedalje. 


Jeg fik købt mine wirer. 

En anden faldt for ponchoen, som Marianne (indehaveren, som står yderst til højre) havde på. Hun ville rigtig gerne strikke den i lilla farver. 

Desværre havde hun lige solgt den sidste lilla til en lokal strikker. Alt i mens de var ved at finde ud af, at hun skulle sende den i stedet, når hun fik en ny hjem, besluttede Marianne sig for at prøve at ringe til den lokale strikker, for at høre om hun kunne låne hendes, til hun fik en ny hjem et par dage senere. 
Det kunne hun sagtens, og den blev tilbageleveret i løbet af den tid det tog os at besøge det lokale bolchekogeri. 

Det kalder jeg SERVICE.Der var sjovt nok ingen af os, der gik tomhændet derfra. Jeg blev også "overtalt" til at strikke den poncho, men i naturfarverne, og den var på lager.


mandag den 29. oktober 2012

Også plads til mændene.

Da vi var på jubilæumstur med mændene, skulle alt ikke gå op i opskrifter, garn og pinde, så vi tog også en tur til Søndervig og kiggede på sandskulpturer.


Det var et rigtig flot syn. Nogle enkle var ved at gå en lille smule i stykker, men de har også stået et godt stykke tid, så det er der jo ikke noget at sige til.
lørdag den 27. oktober 2012

Første studietur.

Da vi i sidste weekend var på jubilæumstur med strikkeklubben, var det også med i planen, at vi skulle studere en garnbutik nærmere.


Her er planlægningen i fuld gang.

billedet er lånt her

Det endte med at vi kørte en tur til tind-mohair, som ligger i nærheden af Ringkøbing. 


Der var masser af garn og modeller at studere nærmere, og lidt indkøb blev det da også til. 


Her sidder mændene i "mandeparkering" med kaffe, småkager og en flot udsigt ud over naturen. Et dejligt sted, som helt sikkert bliver besøgt igen, hvis jeg kommer på de kanter.

fredag den 26. oktober 2012

Sidste indlæg i denne omgang.


På vej hjem fra Sønderjylland fik jeg pludselig øje på denne stork ude på en mark. Det var godt vi havde kameraet med i bilen, for det er ikke lige hver dag vi ser en stork spankulere rundt. Det er faktisk første gang jeg ser sådan en i den danske natur. Vi var tilsyneladende de eneste, der synes det var noget af et særsyn. Der var  i hvert fald ikke andre, der kørte ind til siden for at se nærmere, som vi gjorde.


torsdag den 25. oktober 2012

Turen til Sønderjylland fortsætter

Turen i Sønderjylland gik også gennem Møgeltønder. 


Selvom det var gråvejr og støvregn var efterårets farver i naturen fantastiske, og brostenene gør det kun endnu bedre.

Vi besøgte også en livsstils-forretning, der lå lige midt i "Slotsgaden". Det var ikke kun nye ting, men også nogle gamle fine loppefund, var der at finde. Vi gik tomhændet derfra, men der var mange sjove gamle fund, som sagtens kunne finde vej hjem til os, hvis vi havde lidt mere plads.

onsdag den 24. oktober 2012

Udflugt til det Sønderjyske.

Vi holder ferie i denne uge. En rigtig afslapningsferie, som bliver nydt i fulde drag. 

I går kørte vi en tur til Sønderjylland, hvor vi besøgte Tønder. Vi har været der for mange år siden, men det er jo en rigtig hyggelig by, så det var et dejligt gensyn. 


Vejret var ikke det bedste, men de gamle små gader med brosten og små gamle huse med hver sin karnap er jo charmerende alligevel.Den gamle gule bygning til højre rummer det gamle apotek. Der er flere af de gamle ting fra dengang apoteket fungerede som apotek, som stadig står inde i bygningen. Ud over de gamle ting, er der blandt andet  fyldt op med rigtig mange juleting. Vi fik da også lidt nyt med hjem til dette års juledekorationer.

mandag den 22. oktober 2012

Der var en gang.....

i år 2002, at en ung pige fyldte 40. Blandt ønskerne var bøger om patchwork samt materialer dertil. Hvad hun ønskede, ja det fik hun. 

Et par stykker aftalte at mødes en gang i mellem til lidt håndarbejde. Jeg fik lov at være med, selv om jeg kom med strikkepinde i stedet, og en anden kom med hæklenålen. Vi har nu mødtes ca. 1 gang om måneden de sidste 10 år. 

Patchwork bliver der ikke lavet mere, men til gengæld bliver strikkepindene rørt ivrigt samtidig med masser af snak. Studieture til garnbutikker og messer har der også været. 

De 10 år skulle fejres med en weekend i sommerhus lidt syd for Hvide Sande, og det er netop hvad vi har gjort i denne weekend.


Mændene fik også lov at komme med. Det var ikke kun garn, der blev studeret, også andre spændende ting blev set. Mere om det senere.

torsdag den 18. oktober 2012

Det har før været bedre.

Jeg gik med nogle planer om indkøb af lækkert garn næste gang jeg skal på tur med strik-pigerne. Jeg kunne tænke mig at strikke forbrydelses-trøjen i det lækre puno fra gepard. 

Undersøgelser viste at jeg ikke kunne få mønsteret der, hvor turen går hen. Jeg fandt det i stedet i en lokal forretning. Selvfølgelig måtte jeg købe garn til, men det var også ok. Desværre fortalte hun mig ikke, at den kun laves i en størrelse, nemlig en meget lille medium. 

Jeg bruger normalt medium, men denne bliver nu alligevel for lille. Jeg kan godt se, det ikke er nemt med flere størrelser, hvis mønsteret også skal passe sammen ved ærmerne, men det er nu alligevel træls. Ældste ville godt have den, men den var også for lille til hende, og yngste der godt kan passe den størrelse vil ikke have den, så nu er det hele trævlet op igen.


Blitzen fangede lige strikkepinden, så det ser ud som om der er lys i. Det kunne nu være meget smart, hvis det fandtes.


Må hellere slutte med med dejligt efterårs-billede oven på alt det triste.

tirsdag den 16. oktober 2012

Varme temperaturer.

Selv om de lover en del varmegrader sidst på ugen, så er jeg nu alligevel glad for at mine nye sutsko er blevet færdige. 

De er strikket i fritidsgarn og filtet i vaskemaskinen. Farven på billedet ser ikke helt rigtig ud. De er mere brune i virkeligheden. De små blomster er hæklet i frihånd af en rest bomuldsgarn. 

Opskriften er en jeg har brugt flere gange, og den er fra Balleby Garn.


søndag den 14. oktober 2012


Jeg har forvandlet en spole garn fra garnudsalg til fine nøgler. 

Jeg må hellere få startet op på en skovtur (af Annette Danielsen fra bogen Strik en Stund) inden vi skal til strik næste gang. 

Opskriften starter med en masse vendepinde, hvor hovedet er dybt begravet i bogen, for at følge opskriften pind for pind, og det ville være rigtig dejligt at være på den anden side af dette, så der også bliver mulighed for en masse snak.

torsdag den 11. oktober 2012

Klar til vinteren.

Det lykkedes at få denne lækre trøje helt færdigt inden det blev rigtig vinter.


Garnet blev købt ved Ho Strik i sommerferien, og trøjen var faktisk ret hurtig færdig, da den er strikket på pind 7. Så kom det store problem, nemlig at finde de helt rette knapper. Det lykkedes at finde dem i butik Nille i Kerteminde. Så skulle der jo også lige være en "fotograf" i nærheden. Dette er også lykkedes nu. 


Trøjen er strikket helt efter bogen Strik Naturligvis af Annette Danielsen. Garnet er det originale, så der er ikke så meget at skrive om det. Men der er ingen tvivl om at den bliver et af de store hit til vinter.


Gad vide hvorfor, jeg ser så anstrengt ud på det billed.
tirsdag den 9. oktober 2012

Det skal være skidt ...

før det bliver godt. Det har det også været, og nu er det blevet rigtig godt. Det synes vi i hvert fald. Døm selv. Her kommer lidt billedspam.


Sengetæppet er et jeg har hæklet for snart 10 år siden.


søndag den 7. oktober 2012

Nyt til mobilen.

En gang i det meget tidlige forår hæklede jeg en taske til min mobiltelefon. Jeg fik den bare aldrig lavet færdig. Var meget i tvivl om, hvordan snoren om halsen skulle være. Den måtte gerne have et look af IKKE HJEMMELAVET. 

En dag i sommers kom ældste hjem på besøg, og hun havde netop købt en nøglesnor i læder. Da jeg så den, var jeg slet ikke i tvivl mere. 

Jeg fik hende til at købe en mere, og nu har jeg endelig fået den færdig. Jeg er helt tilfreds med det færdige resultat, så somme tider kan det godt betale sig at lade tingene ligge et stykke tid, til den helt rigtige ide dukker op.fredag den 5. oktober 2012

Det går den rigtige vej

med at flytte rundt på værelserne. Soveværelset er færdigt. Billeder kommer senere, for lige nu står der ting, der ikke skal høre til derinde. 


I dag har jeg blandt andet sorteret alt mit garn, og sat det på hylder i det nye krearum. I morgen venter mere arbejde, og det tager tid endnu før det er færdig. Men jeg er sikker på, det nok skal blive godt.onsdag den 3. oktober 2012

Ferie eller?

Man skulle tro, der var tid til at lave blogindlæg, når man holder ferie. Det er bare ikke sådan det er.

 I går var jeg her 


på Odense Universitet. 
Det skyldes at yngste læser til idræt og sundhed her, og hun skal lave et projekt, hvor hun skal bruge mig. 
Jeg skulle måles og vejes på alle leder og kanter, samt svare på ca. 50 spørgsmål. 
En rundvisning blev det også til. Det er godt nok stort. Det siges at 10.000 personer har sin gang derude hver dag. 

I denne uge skal jeg også veje al det mad jeg kommer i munden, og skrive det i skema, samt skrive ned, hvad jeg laver. Det er noget tidskrævende, så det er jo heldigt , det lige falder sammen med en uges ferie.