mandag den 31. december 2012

Det sidste

Det sidste stykke strik i år er endnu et camomille af Helga Isager. Et rigtig godt sjal. Faktisk er det det 3. gang jeg har strikket det sjal.


Denne gang har jeg brugt garn fra lageret. Bundfarven er Drops Baby Alpaca Silk i farve 4088 og stribfarven er New Zealand Lammeuld i farve 952. 


Garnet passer overhovedet ikke med strikkefastheden i opskriften, men det betyder jo ikke så meget i sådan et projekt. Jeg mener det er strikket på pind 4½. Det er blevet rigtig blødt og lækkert og passer perfekt til min frakke.


Til sidst vil jeg ønske jer alle et rigtig godt nytår, og jeg håber i har lyst til at følge med her i det nye år.Godt Nytår

torsdag den 27. december 2012

Lækre sager.


Det har været en dejlig jul med masser af god mad (måske lidt for meget) og hyggeligt selskab med familien. Gode gaver har jeg også fået. Blandt andet dette lækre strikkekit fra Fanø. 


Jeg er gået i gang, og det tegner godt. Mere herom senere.

mandag den 24. december 2012

Glædelig jul.

Nu er det endelig jul. 


Vi er klar. I hvert fald så klar, som vi bliver i år. 
Ikke alt pynten er kommet frem. Kun lidt konfekt er lavet, men til gengæld har vi satset på hyggen, 
og det er vel trods alt det vigtigste.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul.

fredag den 21. december 2012

Hjælp !

Her ligger det der skulle ha' endt med at blive en poncho


150 g af den lyse og 300 g af den sorte, men hvad skal jeg nu bruge det til. Jeg har kun kedeligt strikketøj liggende og er helt tom på nye ideer, og med lang juleferie i vente lige om lidt, er det jo ren krise.

torsdag den 20. december 2012

Jeg er næsten...

ved vejs ende med Pirouette af Hanne Falkenberg.


Jeg mangler halskanten og ville lige prøve den på ....... men, men, men den bliver alt for bred og alt for kort, og gør på den måde slet ikke noget godt for min krop. Jeg ligner rent ud sagt noget der er løgn. Manden så heller ikke videre begejstret ud, snarere tværtimod. Nu er jeg begyndt at trævle den op, så garnet kan bruges til noget andet på et senere tidspunkt.

tirsdag den 18. december 2012

Der bliver kræset for mig.....

i denne tid. I søndags fik jeg denne dejlige julethe fra kusmi,


og forrige søndag fik jeg dette glas valnødder i kirsebærsirup fra Selleberg på Fyn. De laver i øvrigt også en fantastisk god kirsebærgløgg uden alkohol. 


Og i aften står den på hygge med strikkepigerne, så kan det vist ikke blive meget bedre.

søndag den 16. december 2012

Den rene elendighed.

I sidste uge kom mine læsebriller til at se sådan ud.


En tur til brillemanden endte med, at de blev kasseret. Der fås ingen reservedele til dem mere. ØV. 

En nærmere undersøgelse viste også at synet havde ændret sig, så der skulle nye til. Det havde jeg måske nok lidt på fornemmelsen, men synes ikke tidspunktet for nye briller skulle være lige nu.


Det endte med disse, så nu kæmper jeg med at se med glidende overgang. Det er piv-svært.

For det ikke skal være nok, så har min pind 3 slidt hul i højre pegefinger, så jeg kan næsten ikke strikke ØV.

fredag den 14. december 2012

Men...

Der er lidt langt imellem indlæggene i øjeblikket. Det er ikke fordi jeg ikke strikker, det gør jeg skam. Det er en Hanne Falkenberg model på pind 3, så det tager altså rigtig lang tid. Jeg håber det bli'r godt.


mandag den 10. december 2012

Så er det sokketid.


Sokke- og julegavetid. Jeg tør godt vise dem, for jeg er ret sikker på, at de kommende ejere ikke følger med her. Små sokker, der varmer små fødder i vinterkulden, kan vel altid bruges. 


lørdag den 8. december 2012

Det tager tid.

Ti gange med knipling er gået. Det er ikke meget jeg har nået i år, men jeg har heller ikke fået kniplet meget derhjemme. Ikke fordi der har været færre timer i et døgn, men fordi tiden er brugt til andre spændende ting. Det gør ingenting, for den skal nok blive færdig alligevel, selv om det tager tid. Efter jul venter der ti gange knipling mere, så der når jeg nok et lille stykke videre.


onsdag den 5. december 2012

Skal - skal ikke

Jeg er lidt i tvivl om, jeg skal skifte billederne foroven ud med nogle nye. Lidt har jeg lyst til det, men omvendt er det jo også mit kendetegn. Foreløbig har jeg pyntet med lidt julestjerner.

søndag den 2. december 2012

Overraskelser.

Den største overraskelse her til morgen var nok sneen, som dalede ned og klædte omgivelserne i det flotteste hvide look.Det er jo ikke de eneste overraskelser i denne tid. Jeg har nemlig lavet julekalendere til pigerne. Ikke noget særligt, kun for hyggens skyld.For noget tid siden har vi (os og børnene) trukket lod, så vi hver skal købe adventsgaver til en person, så jeg har også fået pakke i dag. 


Der var endda kommet et af mine egne hæklede juletræer på pakken. Det er set flere steder her i blogverden, men opskriften har jeg taget fra Kreativ Strik, lånt hos en veninde.
Den mest enkle.

Jeg har i flere år gået til blomsterbinding, og har i den forbindelse lavet mange forskellige adventskranse, så altså ingen fast tradition om udseendet. De seneste år har jeg ikke gået til blomsterbinding, og som følge deraf ikke fået nye ideer serveret af underviseren, men det er dog lykkedes at få lavet en ny model hver år.

I år er det nok den mest enkle, vi nogensinde har haft, men absolut smuk i sin enkelhed.