onsdag den 27. februar 2013

Det er nok ikke de sidste.

Der ryger stadig et par sokker af pindene i ny og næ. Denne gang er de strikket i Lang Strømpegarn. 


Og så er det lykkedes at få dem stort set ens endnu en gang. Ender med at der går helt sport i det.

lørdag den 23. februar 2013

Det gik bare derudad, men.....

Jeg blev inspireret af Liselotte til at strikke denne trøje fra isager. Jeg havde hverken opskrift eller garn liggende, der kunne bruges. Det var dog ikke noget problem. Liselotte havde jo skrevet hvad hun havde brugt af garn, så det var hurtigt bestilt i verdensfirmaet, så skulle jeg have fat i bogen, som heller ikke var noget problem. 


Strikkeprøven var fin, så det var bare at gå i gang. Ærmerne er strikket op til ærmegab, og ser ud til at passe fint i størrelsen til mine arme. Men ryg og forstykker ser til gengæld lidt små ud. Det viste sig at strikkefastheden er en anden i virkeligheden end på strikkeprøven. Faktisk mangler jeg 1-1½ cm for hver 10 cm i bredden. Det bliver jo til en del hele vejen rundt. Egentlig synes jeg at strikken er rigtig fin, og jeg tænker ikke at den har godt af at komme på større pinde. Nu er den trævlet op, og jeg prøver med den store størrelse, så håber jeg det passer bedre til mig. Ærmerne er kun i en størrelse, så dem slipper jeg for at trævle op. Jeg prøver igen.

onsdag den 20. februar 2013

Et lager.

Jeg er vist ved at få opbygget et mindre lager af Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg. Det gør ikke noget, tværtimod, så er det faktisk ret fedt. Jeg havde flere halve spoler stående. Nu er det hele rullet op, og der er kommet mærkeseddel på med navn og farve. 

Får helt lyst til at bestille noget mere :-)


søndag den 17. februar 2013

Ikke skidt

uden det er godt for noget. Mens strikkelysten er lav, kan jeg lige så godt benytte mig af at få ryddet op i mit krea-rum/gæsteværelse. Jeg har ingen før-billeder, men det kan også være det samme. Nu ser det sådan ud


Stolen er nødt til at stå foran det gamle skab i øjeblikket, for ellers går lågen op hele tiden. Jeg må hellere finde et andet lukkesystem.Dette skab er godt fyldt op med krea-ting.lørdag den 16. februar 2013

Jeg har krise.

Altså strikkekrise. Jeg har godt nok et par ting, jeg burde strikke færdigt, men de fanger ligesom ikke rigtigt. Samtidig aner jeg ikke, hvad jeg ellers skulle starte op. Ikke fordi jeg ikke har garn på lager, men jeg føler mig helt blank for ideer. 

Måske kan denne hjælpe?


tirsdag den 12. februar 2013

Sok Sok Sokker.

Der er kommet endnu et par sokker af pindene. Denne gang er det lykkedes at få dem stort set ens.


Det var dog ikke uden problemer. Det var meningen at de skulle strikkes 2 på en pind, men jeg opgav til sidst at finde et punkt på begge nøgler, der var ens. Så efter flere gange at ha' smidt det hen af gulvet, besluttede jeg mig for at strikke den ene, og så se om det så var nemmere at finde det rigtige sted i nøglet, så de kunne blive ens. Dette hjalp heller ikke, og jeg blev enig med mig selv om, at så kunne det også være lige meget, og de kunne få lov til at blive lige så forskellige, som de åbenbart havde lyst til. 

Da det meste af skaftet på den anden sok var strikket, kom jeg pludselig til at se at striberne blev spejlvendte. Så var det jo derfor jeg ikke kunne få det til at passe. Jeg trævlede op, og rullede alt garnet op, så jeg kunne finde punktet i den anden ende. Så lykkedes det. 

Troede dog ikke det kunne lade sig gøre, at nøglerne var spejlvendte, men så blev jeg så meget mere klog ;-)

De er strikket i Fabel Strømpegarn fra Drops.

søndag den 10. februar 2013

Jeg var klar.

Fredag aften fik jeg lige startet et par sokker mere op.


Lørdagen bød nemlig på travlhed men også masser af hygge. Formiddagen blev brugt på at forberede mad til aftenens gæster. Da vi efter frokost kørte til gymnastikopvisning i Vissenbjerg, var det meste klappet og klar til aftenens hygge. Begge piger skulle lave gymnastik. Strikketøjet var med, men nåede slet ikke op af tasken, for jeg blev fuldstændig grebet af alt den flotte gymnastik. Vi var hjemme en lille time før gæsterne kom, og vi nåede alt, hvad vi gerne ville. Ja altså lige bortset fra at røre strikkepindene. 

fredag den 8. februar 2013

Småting kan også drille.

Jeg har strikket sokker i flerfarvegarn fra Mayflower.


De er strikket på rundpind og for første gang med begge to på en pind. Det gik sådan set meget godt, og så er det praktisk, når man strikker med mønster uden opskrift. Så skal man jo ikke sørge for at huske, hvad man har lavet fra den ene til den anden. 

Jeg fik rullet et stykke af den ene nøgle, så jeg kunne få dem ens. Men som i kan se, så lykkedes det ikke hele vejen. Første problem kom midt i hælen, da der pludselig var en knude på det ene nøgle, og så var det ikke sat sammen på den rigtige måde, så jeg måtte rulle mere af, for at de kunne fortsætte med at være ens. Her sluttede det så ikke, for det var ikke den eneste knude i det nøgle. Endnu 2 knuder var der og ingen af stederne var det samlet i det rigtige farveforløb. Så til sidst kunne det slet ikke lade sig gøre at strikke dem ens. De farver der var i det ene nøgle, var ikke i det andet og omvendt. Eller det vil sige, hvis fødderne også skulle være ens, skulle resten af garnet rulles ud, og så skulle der klippe-klistres for at få dem ens. Jeg opgav og strikkede dem færdig i hver sin farve. 

Det ville være dejligt hvis garnfirmaerne ville samle deres garn i det rigtige forløb.

tirsdag den 5. februar 2013

Nu med lille ærme.


Miss Beezy er blevet færdig. Nu med små ærmer, så det er nemmere at have overtøj på. Der er åbenbart mange der har været træt af de store ærmer, og så er det jo helt perfekt at designeren (Bente Geil) lytter og laver en ny opskrift på ærmer, der ikke fylder så meget.


Jeg har strikket den ca. 8 striber længere end opskriften lyder, da jeg kun vil bruge den som kjole.


De mørke striber er Geisk tynd uld og den lyse grå er blackhill højlandsuld fra Garnudsalg.
Jeg har brugt ca. 220 g af den lyse og 100 g af den mørke.

Bisserne tager lidt tid at strikke, men de er hele arbejdet værd. De giver en rigtig god effekt.

søndag den 3. februar 2013

Mere varme.


Mine sutsko filtede rigtig fint i vaskemaskinen, og efter tørring kom der et par små hæklede blomster på. De små blomster er hæklet i en meget lille rest bomuldsgarn. Der var lige nøjagtig nok til de 4 små blomster, så det kunne ikke passe bedre. Måske et bevis på at hver en lille rest kan bruges til noget. Sutskoene er strikket efter den sædvanlige opskrift fra Balleby Garn. Der er brugt knap 4 ngl fritidsgarn.

fredag den 1. februar 2013

Lidt nyt.

Et lille ærinde i Odense bymidte gav anledning til en tur i Tante Grøn. Kiggede lidt efter ny inspiration til kommende strik. Der var ikke lige noget der fangede mig i dag. Kun lidt strømpegarn kom med hjem, men det er også ved at være tiltrængt med nye strømper.