søndag den 27. april 2014

Jeg er her endnu.......

selv om det ikke er særlig synligt på bloggen. Der er blandt andet gået en masse tid i Birgittes have, som bliver mere og mere hyggelig, og vejret her i weekenden har jo været helt perfekt til havearbejde.

Billederne her er fra vores have med det færdige pilehegn. Vi er selv meget tilfredse med resultatet, trods lidt skævheder hist og pist. Jeg tror i hvert fald ikke det er sidste gang vi fletter sådan et hegn, og øvelse gør vel mestre.


mandag den 21. april 2014

Tilbage til det normale.

Der er ved at være normale tilstande her i huset igen. Birgitte er taget hjem til sig selv igen. Hun kan ikke helt klare sig selv endnu, men har lavet aftaler med en klassekammerat og søster. Søsteren bor jo i samme ejendom, så vi er helt trygge.  

Jeg tænker der bliver lidt tomt her efter næsten 14 dage med hende boende, men hun glædede sig til at komme hjem til sig selv og så småt komme i gang med hverdagen igen. 

Det er ikke meget det har handlet om strik det sidste stykke tid, men jeg har slet ikke vist dette sjal/tørklæde frem.


Det er strikket i bomuld/uld fra geilsk, som jeg købte på messen i Middelfart. Mønsteret er et drops mønster nr. 133-2. Sølle 128 gram har jeg brugt. Et rigtig dejligt sommersjal.


torsdag den 17. april 2014

På havearbejde.

Den sidste uge har været drøj. Birgitte har virkelig været dårlig. Den har stået på opkast hver dag i en uge. Det er åbenbart sådan at hendes krop reagerer på smerter. I går fik hun en anden forbinding på, og den støtter meget bedre, så nu har vi endelig set de første fremskridt :-)

Dagen før hun kørte galt på cyklen overtog hun en stor kolonihave, så nu er det jo ekstra surt, hun ikke kan være der og lave noget. I dag har hendes søster været hos hende, så vi kunne tage et nap i haven.


Der er noget at gå i gang med. Alle bedene er fyldt med skvalderkål, så vi er startet med at rydde bedene fra en ende af, og så tror jeg, der bliver sået græs i det hele, så kan hun hen af vejen finde ud af, hvordan haven skal indrettes. Træerne og de bedste buske bliver bevaret. Der er en del æbletræer, så det bliver spændende, hvilken sort det er.


Der ligger også en del tørre grene i haven, og de kunne da snildt bruges til et lille bål, hvor den medbragte mad blev indtaget. Og så er vi jo også fri for at køre dem på losseren.
fredag den 11. april 2014

Blåt.


Denne bolero har faktisk været færdig et stykke tid, men jeg var ikke helt tilfreds med billedet. Tiden har ikke været til nye billeder, så nu får i den alligevel. 

Den er strikket i fri fantasi oppefra og ned, med hestetømmekant rundt i alle kanterne. Mønsteret er et blomstermønster fra geilsk, som er nærmest umulig at se på dette billed. Den er strikket i en rest blackhill højlandsuld fra garnudsalg. 

I denne uge er der nærmest intet håndarbejde lavet, i stedet har jeg plejet Birgitte, som har haft det rigtig skidt efter sit styrt. Hun blev hundesyg af det smertestillende medicin, så der har været masser af opkast, og søvn har der ikke været meget af for nogle af os. Håber snart det begynder at blive bedre igen.

onsdag den 9. april 2014

En god dag eller .........


Denne seddel på døren, hvor der står "hvor ser du bare fantastisk godt ud. Ha' en dejlig dag!" var hængt op i morges. Da yngste 4 timer senere vendte hjem så hun sådan ud. Trods mange smerter kunne hun godt se det komiske i det. 

Et styrt på cyklen betød et brækket kraveben, et knæ der er så hævet, at de må vente en uges tid med røntgen, samt fået syet 2 sting i øret.
For yngste blev det i hvert fald ikke en god dag. Nu ligger hun herhjemme og bliver forkælet.

søndag den 6. april 2014

Flere til kassen.

Den sidste uges tid, har jeg fået hæklet lidt firkanter til Julies tæppe. Nu er der ved at være godt fyldt op i kassen. 

For armenes skyld tror jeg, jeg holder et par dages pause inden jeg hækler lidt videre igen.


fredag den 4. april 2014

Hegn må der til.

I går var vi en tur hos Anne og Kim og hente pil til et hegn i haven. De bor på et dejligt landsted på den anden side af Fyn. Alene turen derud, var ren nostalgi, da vi kom meget tæt forbi det første hus, vi købte, da vi i sin tid flyttede hjemmefra.

Her i eftermiddag skulle vi så forsøge at flette af det. Det gik nu meget godt, hvis jeg selv skal sige det. Og jeg kan lige så godt indrømme, at ekspert er jeg ikke, men jeg tror vi ender med at blive tilfredse. 


Vi tager det i små bidder, så jeg ikke får ødelagt armene af, at svinge pilen rundt. 


Manden, der har lidt mere vægt end mig, kan bruges til at træde pilen sammen. Det kan han lige klare med sin dårlige ryg. Så mon ikke vi med fælles hjælp får et færdigt hegn til sidst.

tirsdag den 1. april 2014

Det går den rigtige vej.


Denne gang lykkedes det at strikke disse sokker af rester fra lageret. Jeg var ellers meget i tvivl undervejs. Stribe-garnet er brugt til sidste stump, og der var ca 40 cm tilbage af bundfarven. Lageret er nu nedbragt med 37 gram. Ikke meget, men dog i den rigtige retning. Størrelsen er 22-23.