søndag den 30. november 2014

Tiden går .......

Vi er nu nået 1. søndag i advent, og inden længe er vi på den anden side af juleriet. Jeg fik lavet adventskrans i går. Eller det vil sige - i sommers fik jeg Georg Jensens adventstage i gave. 

Jeg synes den er rigtig flot, men for mig er adventskrans noget med natur. Så var det jeg tænkte, om ikke det kunne kombineres på en eller anden måde. Jeg fandt nogle grene med lav, da vi var i Sverige, som jeg har lagt oven på stagen. De havde en facon, hvor de kan nå at sidde i spænd, ellers kunne de bindes på. 3 af de allerførste sølvkugler vi i sin tid købte, har jeg bundet på under lavgrenene. 

Hurtigt og nemt.Rigtig god 1. søndag i advent.

mandag den 24. november 2014

Nu er det vist tilladt....

Der er lige 1 mdr til jul, så nu må vi vel så småt begynde at jule lidt her på bloggen og i det lille hjem. 

De første julegaver blev købt i lørdags, men mangler lige en enkelt til yngstes pakkekalender. Vi trækker lod i vores lille familie om, hvem der skal lave til hvem. På den måde skal vi lave en pakkekalender hver.


Jeg har bundet buksbom og enebær på en stjerne, jeg har bøjet i ståltråd. Grenene er til sidst bundet på med ståltråd og kastanjerne er limet på.

søndag den 23. november 2014

Strikkeprøve.

Dette er en af de større strikkeprøver. Det er nemlig navnet på en cardigan, der er designet af Bente Geil. Da jeg først så den på facebook, var min tanke, at den så godt nok kedelig ud, men da jeg senere så den på messen, var jeg solgt.


Jeg blev udfordret godt undervejs. Allerede på første pind, meldte den første udfordring sig. Nemlig med vandrette masker - først på retsiden, bagefter på vrangsiden. Den næste udfordring stod på lodrette knaphuller - enkelt, men alligevel en ny teknik.


Her sluttede udfordringerne ikke, for ved ærmer samt halskant, skulle der hækles lufmaskerækker, som der skulle samles masker op i. Det samme skulle der ske ved lommen.


Det gik rimelig hurtigt at strikke den, og det nåede aldrig, at blive kedeligt undervejs. 

fredag den 21. november 2014

Sokketid.

Jeg har droppet de bare tæer, og er hoppet direkte i hjemmestrikkede sokker.


De er noget af det mere kedelige at vise frem, ja også at strikke, men ind i mellem er det perfekt, når tankerne myldrer rundt i en pærevælling.

lørdag den 15. november 2014

Man skal ikke gå ned på udstyr

Når jeg har talt pinde eller omgange, har jeg altid brugt papir og blyant til at holde styr på det. Det har fungeret helt fint, så derfor ingen grund til at anskaffe alverdens tællemekanismer. 
Men da jeg var på udstilling i Frederica, endte det alligevel med, at der kom en ny strikkegadgets med hjem. Meget enkel men intet mindre end genial. Nu kan jeg slet ikke forstå, hvordan jeg har kunnet undvære sådan en. 

Det skulle ikke undre mig, om samme system bare kunne være hentet som en aps til telefonen, og måske endda gratis, men lidt udstyr skal vi vel have i strikkekurven ;-)


torsdag den 13. november 2014

Travlhed.

Der var travlhed her i sidste uge. Der blev strikket med fuld damp, så tørklædet, der skulle passe til min nye jakke kunne blive færdigt inden turen gik til familiehygge på Orust i Sverige.


Tidlig torsdag morgen blev den sidste tråd hæftet og tørklædet smidt en tur i vaskemaskinen. Det tørrede på gulvet i badeværelset, og det var klar til afgang tidlig fredag morgen.


Opskriften er Sjal med Cirkler fra Rasmilla. Det er strikket i en tråd geilsk uld/bomuld. Det passer slet ikke i strikkefasthed, men det var den røde farve, der passede til min jakke. Jeg strikkede en del pinde mere med udtagninger inden jeg begyndte indtagningerne.

Jeg burde have taget en masse skønne billeder af den flotte natur i Sverige, men kameraet kom ikke op af tasken, så hvis vi glemmer, hvad vi så, må vi jo vende tilbage igen. 

torsdag den 6. november 2014

Med glæde.


Der var ikke nogen arbejdstegning til dette tørklæde, men jeg fik knækket koden. 

Det er startet op af en, som desværre ikke er her mere, og jeg havde lovet hendes søster, at lave det færdigt. 

Det måler 120 cm uden frynser. 

Hun så glad ud, da jeg kunne aflevere det i går.  

mandag den 3. november 2014

Små kranse.


Jeg har kniplet lyskransen til højre færdig. Det var en af mine strikpiger, der har arvet fra sin søster, og jeg havde lovet at lave den færdig. Nu er de begge stivet, så de er klar til aflevering.

lørdag den 1. november 2014

Ny farve.

Jeg var nødt til at købe noget rødt garn i dag. Det er ikke en farve, der findes på mit lager, men jeg har købt en ny jakke, der er sort med røde lynlåse (billedets farver snyder), og så skal der selvfølgelig også et tørklæde til. 

Jeg må hellere videre med strikkepindene, for det skulle jo helst ha været færdigt i går ;-)