tirsdag den 31. marts 2015

Ferie.

Jeg sidder her med benene oppe og tænker tilbage på sidste uge, hvor vi holdt ferie i Ho ved Blåvand. Den første weekend havde vi pigerne og yngstes kæreste på besøg, hvor vi fejrede at manden rundede et skarpt hjørne. Lidt uventede gæster blev det også til. En fantastisk weekend.


Resten af ugen var vi ene to, ja eller næsten for vi fik besøg af dådyr i haven. Den ene kunne fodres fra hånden, mens de andre var noget mere sky.Den sidste morgen stod de (13 stk.) og ventede ved døren, om vi snart kom med noget brød. Desværre havde vi ikke mere gammelt brød liggende, men sådan nogle dådyrøjne er jo ikke til at stå for, så som brødre vi deles fik de lidt af vores morgenbrød.


Det er blevet til en del lange gåture ved vandet, hvor dyrelivet også havde indtaget stranden. Vi så ikke mindre end 4 sæler i løbet af ugen. Vi har kun en gang tidligere set en sæl på stranden, så det kunne godt tyde på bestanden er stigende. Er den ikke nuttet?onsdag den 25. marts 2015

Godt i gang.

Jeg er kommet godt i gang med denne trøje (Houndstooth) fra bogen Let's Tweed af Susie Haumann. Garnet har ligget på lageret meget længe. Ja noget af det er efterhånden brugt en del gange, men hver gang er det endt med optrævling. 

Efter opskriften kommer der til at mangle et enkelt nøgle af den lyse, men jeg har indkøbt et nyt - godt nok i en anden indfarvning, men jeg har valgt at bruge det til ribkanterne, så håber jeg, det kommer til at passe med mængden til sidst. 
Der er en lille bitte farveforskel, men det betyder ikke så meget, når det bare er ribkanterne. 

Nu håber jeg den bliver god, for jeg gider ikke trævle mere op i det garn.


torsdag den 19. marts 2015

Jeg kan ......

få strikket noget færdigt. Var efterhånden ved at være noget i tvivl, synes jeg trævler op hele tiden. Men denne er hoppet af pindene.


Striber i fri fantasi, er som navnet siger strikket i fri fantasi i uld/bomuld fra Geilsk. Der er brugt 257 gram.

Garnet var egentligt tiltænkt en anden model, men den blev trævlet op, da jeg på ingen måde kunne få strikkefastheden til at passe. Jo den passede i bredden, men slet ikke i højden, og da modellen blev strikket på flere leder, skulle der er større udregning til, for at få den til at passe mig. Dejligt at få det anvendt til noget brugbart.

tirsdag den 10. marts 2015

Forårsklar.

Jeg havde brug for en gave, og det endte med tre bolde, som jeg så hæklede et lille boldnet til. Nu er de nemme at tage med på tur, hvis der bliver brug for det. 

Der er brugt ca. 50 gram bomuldsgarn med en løbelængde på 125 meter. 


fredag den 6. marts 2015

Jeg trænger ............

i den grad til et par fridage efter en uge, hvor hver eneste aften har været besat. Selv om det har været gode ting, så synes jeg alligevel trætheden har overmandet mig, så weekenden falder lige på det rigtige tidspunkt. Ovenikøbet en weekend næsten uden planer. Det bliver godt.


Jeg er blevet færdig med disse sokker, som er strikket af rester fra lageret. Den røde er der lidt tilbage af, men den grå er brugt til sidste stump. Det er nu en rar ting, at få brugt noget helt op.

mandag den 2. marts 2015

Studietur.


Når jeg kommer rundt i landet, benytter jeg mig ofte af at nær-studere forskellige garnforretninger. 

I lørdags besøgte jeg Louise Harden, som er designer med egen forretning. En rigtig hyggelig en af slagsen.
Der er heller ingen tvivl om, hun brænder for strik og forskellige garnkombinationer, som gav anledning til en længere snak om lækre kvaliteter. Absolut et besøg værd, og jeg håber at komme igen en anden gang.Billederne er lånt fra hendes hjemmeside http://www.butikkenpalandet.dk/