torsdag den 25. februar 2016

Hanne Falkenberg.

Hanne Falkenberg er en meget dygtig designer med meget gennemarbejdede opskrifter. Jeg har strikket flere af hendes modeller, men endnu er jeg ikke stødt å fejl i hendes opskrifter. 

En enkelt model er nu ikke blevet til noget, nemlig en poncho i to farver. Det var ikke pga opskriften, men bare selve modellen som ikke lige passede til mig. Noget af garnet fra det kits er brugt i en nederdel og resten ligger endnu på lageret.


Denne model hedder bits og er også fra Hanne Falkenberg. Mønsteret er fulgt til punkt og prikke. Strikket i originalgarnet som er 60% bomuld og 40% hør. Strikketeknikken er vævestrik, som er en sjov teknik med mange muligheder for forskellige mønstre. 

Jeg har ikke haft den i brug endnu, men jeg er ikke i tvivl om den bliver et hit her til foråret.

lørdag den 20. februar 2016

Et skridt frem og fem tilbage...

Som overskriften siger går det den forkerte vej i øjeblikket.


Er ved at strikke Japansk have af Annette Danielsen. Først var det størrelsen, der var forkert, dernæst kneb det åbenbart med at læse, hvad der stod. Det var i hvert fald noget andet der blev strikket, så det er om igen. 

Midt i det hele gik omgangstælleren tør for batteri. Ingen batteri i den størrelse på mit lager, samt mangel på skruetrækker, der var lille nok, resulterede i indkøb af et nyt ved den lokale garnbutik i Kerteminde. Så nu er jeg klar til at forsøge igen.


Lidt er dog blevet færdig. Et par sokker str: 41 er i dag draget nordpå til svigersønnen. Nu håber jeg de passer og falder i god jord. Garnet er Mayflower fra Garniture i Middelfart.

søndag den 14. februar 2016

Blomsterstrik.

Calla fra Annette Danielsens bog blomsterstrik har været færdig et stykke tid. I hvert fald det strikkede. Knapperne manglede, men blev købt i tirsdags i garniture og er nu syet i.


Den er strikket i to tråde coast i samme farve. Farven harbour. Den ene fra garngaragen og den anden fra garnpusher

Jeg har forlænget ærmerne lidt, men ellers ingen ændringer. 

Faconen er god og garnet er blødt og lækkert. Ingen tvivl om, at den nok skal blive slidt op.

onsdag den 10. februar 2016

Kreativ udflugt.

En af de gode dage i ferien, var bestemt i går. Min veninde og jeg mødtes med morgenbrød lidt over otte i går morges, hvor snakken gik livligt om strikkebøger, lagergarn, nyt garn, nye muligheder eller bare modeller, der har ligget på ønskelisten i et stykke tid. Der er ingen tvivl om at inspirationen fløj i mellem os.

Efterfølgende gik turen til garniture i Middelfart, hvor det meste blev nær-studeret og diskuteret frem og tilbage. Flere bøger blev kigget i, både nye og gamle. Mærket på garn, undersøge farver osv. 


Garn blev indkøbt, samt lidt ny inspiration kom med hjem i form af disse bøger.En god frokost på cafe razz inden turen igen gik hjemad til sofahygge, the og mere snak. 

En perfekt dag.

mandag den 8. februar 2016

Endelig tid ....

til at være her igen. 

Den sidste uges har der været travlhed på alle fronte. Bl.a. undervisning på mit dejlige strikkehold og en knipleaften. 
Fredag aften så vi Mamma Mia musical, hvor yngste har været koregraf. Sjovt at se hvad de mange timers arbejde er endt med. 
Lørdag stod den på reception hos mandens niece, som er blevet færdig som læge. Samtidig har weekenden budt på sygebesøg, så nu er det dejligt at sidde her ved computeren og nyde jeg har ferie hele ugen. 
Der er næsten ingen planer, så måske der bliver mulighed for at få færdiggjort lidt projekter eller måske opstarte nye.Jeg kan starte med at vise denne kniplede sag. Mønsteret er fra et tysk blad, som min kniplelærer har. 

Selve processen har været ok, selv om det er det samme og det samme hele tiden. Afslutningen vil jeg dog lave på en anden måde, hvis jeg skulle få lyst til at lave den igen. 
Den er stivet meget inden næsten alle nåle blev fjernet. Den er hæklet sammen, men dette er meget svært når der ikke er nåle til at holde på arbejdet, og jeg synes det gik hård ud over stivningen at arbejde så meget med det. 
Til sidst skulle retsiden, som var indvendig vendes ud, noget som også gik ud over stivningen. 
En anden gang vil jeg lukke den af ved at binde, stive den, og så sy den sammen med en ritråd til sidst. 

Klogere kan vi altid blive.

Her er den så i med mindre lys på.