søndag den 28. august 2016

Brug for en fotograf.

I går vendte en veninde og jeg snuden mod Strik i Todbjerg. 

Vi var langt fra de eneste som ville opleve dette. Mange strikkere havde fundet vejen til Todbjerg. 

Vi ankom til klokken ti, som var starten på dagens program. I en gammel stengård var alle modellerne fra Annette Danielsens nye bog udstillet, så vi kunne både se og røre. 

Turen gik videre til arrangørens eget hus, hvor stuen var omdannet til stedet, hvor de nye bøger blev studeret og købt. Hjemmefra havde vi bestemt at disse to skulle med hjem, så vi var hurtigt ude igen.


Videre rundt i byen stødte vi på mange spændende stande med strik i alle afskygninger. Lidt garn kom også med hjem, men ellers var det mest en inspirationstur, så hovedet blev godt fyldt op med nye ideer. 
Nu kunne vi godt bruge noget der hedder strikkeorlov med alle de ideer der rumsterer.

Jeg glemte helt at tage billeder undervejs, men fik dog dette af frokosten, som blev købt i Annettes køkken og spist i hendes have, mens vi bladrede lidt i bøgerne, og snakken, ja den gik naturligvis på strik.


Helt bestemt en dejlig dag, som gerne må gentages.


mandag den 22. august 2016

Karpen ......

er en fisk, men ikke i dette tilfælde. I stedet er det en sommermodel af Marianne Isager fra bogen Janpan Strik. Den er strikket i viscolin og bomulin, begge fra Isager. 


Dominostrik, som er den strikketeknik, der er brugt i denne model er ikke svær, men en smule tidskrævende. Der er kun få masker på pindene af gangen, så det er rigtig mange gange strikketøjet skal vendes undervejs.


Jeg måtte ned på pind 2½, for at få strikkefastheden til at passe. Det gør det heller ikke til det hurtige projekt. 

Resultatet er jeg godt tilfreds med, så gør det ikke noget det er lidt tidskrævende.

fredag den 19. august 2016

Endehæftning.


Så blev der hæftet ender på alle disse klude, og de ligger nu i gavekassen. En enkelt er hæklet i mønsteret grums, og resten er hæklet i ynglingsmønsteret v-mønster.

mandag den 15. august 2016

Det svinder...

af lageret med bomuldsgarn. Nu er det sidste brugt af den sorte farve.


Endnu et par klude er det blevet til. En med muslinge-mønster og en med v-mønster. 

V-mønsteret er et af de klude-mønstre, jeg er blevet ret glad for. Det er nemt og ret hurtigt at hækle, også uden at skulle se på det hele tiden. Det betyder, at det også er egnet til brug i bilen, altså når jer er passager. 

onsdag den 10. august 2016

Ikke endnu.

Ferien er slut og hverdagen har for alvor indfundet sig igen. Synes det er hårdt at komme i gang, men sådan er det vel hvert år.


I ferien har jeg haft gang i lidt bilstrik. Det blev blandt andet til denne hue, som jeg håber varer meget lang tid, inden jeg får brug for. Den er fra bogen room 606 af Helga Isager og er strikket i originalgarnet.

Det gik ikke helt som planlagt. Jeg havde strikket hele den dobbelte ribkant, da jeg opdagede, jeg havde slået 6 masker for lidt op, så det blev en ommer. Færdig blev den alligevel. Nu bliver den gemt langt væk og forhåbentlig længe.tirsdag den 2. august 2016

Ferie m.m

Vi holder ferie på sidste uge, og nyder det trods bygerne ind i mellem.

I sidste uge var vi i sommerhus på Læsø. Det er første gang, vi har været på denne ø, men vi håber i hvert fald ikke det bliver den sidste. 

Vi var meget heldige med vejret. Det regnede kun en enkelt aften samt et par små byger en enkelt eftermiddag. Flere af dagene var det også badevejr, så vi var vist det vi kalder rigtig heldige.


Nu har vi mest travlt med at holde øje med svigersønnen, som igen i år er med i Transcontinental Race, som er et cykelløb, der startede i Belgien og slutter i Tyrkiet. 

Torsdag i forrige uge startede han fra Odense og cyklede til Belgien, hvor han ankom om lørdagen (som en lille op-varmning). 

Fredag aften (i sidste uge) gik starten for selve løbet klokken 22. Der er i alt 219 ryttere med. I dag er han rundet de 1400 km siden Belgien. Han skal cykle knap 4000 km alene og uden hjælp. De må nemlig ikke hjælpe hinanden, eller modtage hjælp af andre. 

I kan evt. følge med ved at klikke på linket i højre side af min blog.