torsdag den 29. september 2016

Endnu en hue.

Endnu en hue har set dagens lys, og det er igen huen fra Helga Isagers bog Room 606.

Den er strikket i resterne fra tørklædet Ghita fra samme bog. Som i kan se, så lykkedes det lige at nå til vejs ende med kun en lille smule i overskud. 

Håber der går noget tid endnu inden den skal på.


onsdag den 21. september 2016

Ghita er klar.

En halsedisse kan vi vel kalde denne model, som egentlig hedder Ghita, og den er designet af Helga Isager. I kan finde den i hendes bog "room 606". 


Det er lidt svært at gengive farverne korrekte, men dette billed, var det der kom nærmest. 

Jeg er ret overbevist om, den bliver et hit, og jeg tror nu heller ikke det bliver en ener. 

Den er strikket i originalgarnet, som jeg købte til Strik i Todbjerg. En model, hvor der også kan leges med de rester, der ligger og gemmer sig i skabet.

mandag den 19. september 2016

På hyggeudflugt.

I går blev vi enige om at pakke en kurv med grovboller og varm kakao og køre en tur til Fyns Hoved. Vejret var dejligt, trods mørke skyer ind i mellem. 


Denne fiskehejre ville ikke stå stille længe nok til at blive fotograferet, så den fløj nærmest ud af billedet.


De mange vindmøller på Samsø, var meget tydelige.


Strikketøjet var også med, men det drillede, så der blev trævlet lige så meget op, som der blev strikket.

Men så er det jo godt, jeg har lidt andet at vise frem. Håndklæde og et par karklude ligger nu i gavekassen.søndag den 11. september 2016

Tiden iler.

Måske tror i det ikke, men der bliver fortsat strikket her på matriklen. Travlhed gør, at det ikke er her ved computeren, der bliver brugt mest tid, men nu kommer der endelig et indlæg.


Denne har været et godt stykke tid underrvejs. Den er startet op helt tilbage i januar, men endelig er den blevet færdig. 

Det er Kastanje fra blomsterstrik af Annette Danielsen. Jeg kan slet ikke fange farven med telefonen i dag. Den er mørk brun og en beige, så altså helt anderledes end i bogen. 

Garnet har ligget længe på lageret, så det er en fornøjelse endelig at få det brugt til noget brugbart. Garnet er blackhill højlandsuld fra garnudsalg helt tilbage fra deres første tid med garn på hjem-adressen.

Jeg havde den med til fremvisning på mit strikkehold i onsdags. Desværre var jeg uheldig og fik stearin på den, men heldigvis kunne et strygejern og et kaffefiltre fjerne det igen.

Nu er den klar, når efteråret indfinder sig. Forhåbentlig varer det et godt stykke tid endnu. Vi vil gerne have meget mere af den fantastiske sensommer, vi har i øjeblikket.

torsdag den 1. september 2016

En sjælden farve.

Et par dage før strik i Todbjerg, stødte jeg på et par nøgler lilla bomuldsgarn dybt inde i skabet. Det er ikke en farve jeg bruger ret tit, egentlig ikke fordi, jeg ikke kan lide den, der er bare andre farver, der bliver brugt mere. 

Men min veninde, som skulle lægge bil til, til turen til Todbjerg, er mere end vild med lilla, så hvorfor ikke strikke et håndklæde i eksprestempo, som tak for hun ville lægge bil til. 

Som sagt så gjort, og det var klar, da hun hentede mig lørdag morgen.