mandag den 4. maj 2015

En anden hverdag.

Jeg arbejder som dagplejer, men de sidste 4 uger har vi haft en noget anderledes hverdag. Jeg har nemlig været på efteruddannelse, så det har været ud af huset hver dag. 

På uddannelsen har vi, blandt meget andet, arbejdet med sprog og dialogisk læsning. Til det har vi arbejdet med sprogkufferter over en børnebogs-serie, som hedder Kaj-bøgerne. 

Det var så en anledning til at komme i gang med strikkepinde og hæklenål, og det er der kommet disse 2 figurer ud af. Det er Kaj og hans bamse Lise.


Det har været sjovt at arbejde med, men også noget af et pille-arbejde. Begge er lavet af rester fra lageret - endnu en grund til ikke at gå ned på garn.

7 kommentarer:

 1. He, he - mon de skal gives til et barn engang - eller er det legetøj til dagplejen? Fine og finurlige er de i hvert fald :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De skal bruges til sprog-arbejde i dagplejen ;-)

   Slet
 2. De er skønne de to ... Jeg er simpelthen nødt til at spørge hvad arbejde med sprog og dialogisk læsning er???
  Var det ikke spændende at komme på efteruddannelse? Det er mit indtryk, at dagplejemødre har meget svært ved at få kurser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dialogisk læsning er en metode hvor vi inddrager børnene når vi læser en bog. Det kan vi f.eks gøre ved a stille enkle spørgsmål til billederne f.eks hvad farve har Kajs tøj? og kan du finde Lise? Yderligere kan vi f.eks drage børnenes hverdag ind over ved at spørge har du et træ i din have? er det et stort træ eller et lille træ? På den måde kan vi være med til at udvide børnenes ordforråd.
   Dette er en længerevarende uddannelse, som forventes at løbe over de næste 6 år. Vi kommer fra Ærø, Langeland, Nyborg, Kerteminde, Nordfyn, Middelfart og Fredericia Kommuner. Det er meningen at alle dagplejerne i disse kommuner skal deltage på skift (der skal jo stadig være nogle til at passe børnene) På de 6 år skal vi have 3 forløb af 4 uger på skole, og den mellemlæggende periode, skal vi arbejde med det hjemme i egen praksis i samarbejde med vores pædagog. Vi er vist nogle af de første i landet, men man håber det spreder sig til andre steder. Vi har faktisk været heldige og har været en del på kurser, og vi kan aldrig lære for meget. Det er vildt spændende og inspirerende.

   Slet
 3. Det er alletiders idé. Det må være fedt med så langt et kursus. God fornøjelse med kufferten.

  SvarSlet
 4. Herlige figurer - slet ikke til at undvære. Børnene vil elske dem :o)

  SvarSlet