onsdag den 27. april 2016

Hæklefasthed...

er faktisk ikke noget jeg har beskæftiget mig med, da jeg for det meste hækler ud i det fri. 

På et tidspunkt havde jeg lavet opskrift til hæklede grydelapper i lige den størrelse, jeg ønskede, som mit hold skulle prøve kræfter med. 
Her viste det sig at kun nogle få stykker endte med en størrelse, der mindede om mine, og resten endte med nogle meget store grydelapper. 
Det fik mig til at tænke på, at jeg måske hækler meget stramt, så nu har jeg ændret til en større hæklenål, når jeg blandt andet hækler karklude, og det har egentlig gjort dem mere bløde og lækre at have med at gøre. 
Så det er ikke kun mine kursister der lærer på mit hold.

Opskriften på grydelapperne vil jeg dog ikke ændre på, da jeg gerne vil have dem så tætte som muligt.

Nu har jeg tidligere dømt hæklede karklude ude til fordel for de strikkede men med en større hæklenål, ja så synes jeg de hæklede vinder, da de også holder faconen bedre i våd tilstand. 

Det er der foreløbig kommet disse ud af


Den mørke er hæklet i mønsteret "V-mønster i halve stangmasker" og de to andre er hæklet i mønsteret fletværk.5 kommentarer:

 1. Hvor skønt at opdage noget nyt. De er altså meget fine dine klude.

  SvarSlet
 2. Jeg har lavet en del karklude til en god ven, som foretrækker de strikkede. Måske skal jeg også prøve med en større hæklenål, for kønne, det er dine hæklede klude altså

  SvarSlet
 3. De karklude jeg i mange år fik af min gudmor var allesammen hæklede og de holdt altid adskillige år og havde en fuldkommen uovertruffen sugeevne. De blev hæklet i Mayflower no 8 med en nål 3 :-) Fine klude, du har fået lavet og dejligt at lære nyt :-)

  SvarSlet
 4. Flotte mønstre - tror jeg skal afprøve det på min næste lille klud;-)

  SvarSlet