søndag den 5. februar 2017

Grå i striber.

Det har været en en meget grå weekend rent vejrmæssigt. Det føles næsten ikke som om, det har været dag, men heldigvis betyder det ikke at indholdet i weekenden har været gråt.


Så som i næsten kan se, er dette billede ikke taget i dag. Det vidner om en dag med solstrejf og skygger. Dage som også kommer igen, og forhåbentlig snart.

Inden nytår blev jeg færdig med denne stribede sag, men efter vask synes jeg ærmerne blev en smule for korte, og så endte den i bunden af en kurv. Vi skulle et stykke ind i januar før den igen kom op af kurven, og jeg fik strikket lidt ekstra på ærmerne, så de fik den rigtige længde. 

Jeg startede modellen efter en en opskrift fra bogen ynglingsstrik nr. 1, men jeg havde ikke lige opdaget, at den havde en A-facon. Det var ikke lige det jeg ønskede så jeg undlod udtagningerne undervejs. Lommerne ville jeg gerne have, ja altså ind til kroppen var færdigstrikket, så fortrød jeg. Jeg var bange for at lommerne ville fylde for meget, når det var en mere tætsiddende model, jeg havde lavet. Lommeåbningen blev strikket sammen igen på bagsiden, og en lille lommekant strikket på. Nu er det bare en lille snyde-lomme der sidder og pynter på forstykket. 

Jeg er blevet godt tilfreds med resultatet, og den har allerede været i brug flere gange.

Den er strikket i 2 tråde coast (en blanding af uld og bomuld). Garn som jeg har haft liggende et stykke tid, så det var dejligt at finde anvendelse for det.

9 kommentarer:

 1. Det er nemlig det, som kan give en god oplevelse; hvis en model ikke lige har en pasform man søger, så ændrer man da selv undervejs! Fin detalje med at ændre lommerne til sidst.

  SvarSlet
 2. Tilslutter mig ovenstående. Det er da skønt selv at kunne tilpasse strikkeriet til vores egen smag og facon.
  Det er en dejlig sweater/bluse du fik ud af lagergarnet. Med fine detaljer.
  To tråde Coast, hvilke pinde bruger du til det?

  SvarSlet
 3. Det er en rigtig fin trøje - en god model, som kan bruges i rigtig mange sammenhænge. Godt du fik gjort noget ved ærmerne, og den kom op af kurven. Nej, vejret har godt nok været mørkt og trist.

  SvarSlet
 4. Flot trøje. Skøn detalje med snydelommer

  SvarSlet
 5. Dejlig anvendelig hverdagstrøje - sådan en man godt kan flytte ind i og blive boende ;-)

  SvarSlet
 6. Skøn og anvendelig trøje, passe lige til vejret nu.

  SvarSlet
 7. Virkelig skøn bluse, bare så klassisk og fin.

  SvarSlet