Så er jeg klar til aftenens hygge med varme hveder. Er i også med på den tradition?
OPSKRIFT PÅ HVEDER
50 g gær
2½ dl lunkent vand
50 g flormelis
10 g salt
1 æg
75 g smør
5-10 g kardemomme
550-600 g hvedemel
Gæren røres ud i den lunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes blank og smidig i ca. 6-10 min. Lad den hvile et lunt sted i 20 min.
Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade. De skal nu hæve 60 min et lunt sted under et fugtigt klæde. Bollerne bages 15-20 min ved 200 grader.
Når boller er afkølet skæres de over og ristes i ovnen ved 225 grader i ca 5 min.
VELBEKOMME
Åhh - hvor jeg elsker hveder (jeg lod godt nok vores bager gøre det hårde arbejde)
SvarSletJeps, jeg har også bagt hveder i dag, men kun fordi jeg var hjemme med et sygt barn, ellers ville jeg ha´ ladet bageren klare det ;-)
SvarSletUhm, de ser gode ud ;)
SvarSletHer er det bageren der har leveret.
Yt
Yeps har også været på den ;0)
SvarSletgo' lang weekend til dig