mandag den 16. november 2015

Lidt nyt og store problemer.


Disse blev faktisk færdige for nogle uger siden, men er ikke lige nået herind. Grydelapper hæklet i vaffelmønster, som gør dem meget tætte. Helt perfekt så fingrene ikke bliver brændt af. De er hæklet i pima-bomuld, som rækker 200 m pr 50 gram. Der gik lige nøjagtig 2 ngl til. 

I øjeblikket døjer jeg gevaldigt med min strikkefasthed. Skulle strikke julerose fra Annette Danielsens bog, men kan overhovedet ikke få den pokkers strikkefasthed til at passe. Eller det vil sige den passer 100% i bredden, men absolut ikke i højden. Tror jeg skal strikke yderligere 8 pinde pr 10 cm og det er rigtig meget. Da den strikkes rundt i u-form kan jeg ikke regne ud, hvad jeg skal ændre på. Måske jeg bare skal finde en anden model til garnet, som ellers er det originale til opskriften. 

Det er ikke første gang, jeg har det problem, men jeg aner ikke hvordan det skal løses, så hvis der er nogle derude, der har et godt forslag, så tager jeg gerne i mod.

8 kommentarer:

 1. Dejlige lapper - pimabomulden er virkelig fin.
  Uh jeg kender det med strikkefastheden...pt tumler jeg med to trøjer der slet ikke fungerer med opgivne mål...arghhhhh...så tager det urimelig lang tid...øv øv...held og lykke med Julerosen...den er også på min ønskeliste..

  SvarSlet
 2. Jeg ved desværre ikke, hvordan du løser udfordringen med Julerosen.
  Min strikkefasthed har ændret sig - det opdagede jeg, da jeg strikkede en trøje efter sædvanlig størrelse, og den så var for lille (nåh ja, jeg strikkede faktisk to, inden det gik op for mig, det var strikkefastheden, der havde ændret sig)

  SvarSlet
 3. Første gang jeg var på strikkehøjskole skulle vi alle strikke en testlap.
  Ens garn, ens pinde, ens strikkemønster.
  Resultatet blev 24 forskellige lapper. Ikke to havde samme mål på bredde og højde.

  Jeg har ingen forklaring og ingen løsningsforslag til dit problem. Kun at jeg selv går mere og mere over til at strikke efter mål og mønster.

  Pøjpøj med projektet!

  SvarSlet
 4. Hvad med at kontakte designeren? Hun kan måske hjælpe.

  SvarSlet
 5. Har du prøvet med nogle af de skæve pinde størrelser? 1/4 og 3/4 - det har jeg nogen gange haft held med....
  Pøj pøj med udfordringen:-)
  Mvh
  Susanne i Silkeborg

  SvarSlet
 6. Fede grydelapper. Jeg ville prøve at skrive til AD og hører om hun evt. kunne hjælpe dig med julerosen.

  SvarSlet
 7. Jeg ville bestemt også henvende mig til Annette Danielsen. Fine grydelapper :-)

  SvarSlet
 8. Skønne grydelapper som jeg også har hæklet nogle stykker af. Jeg ville også skrive til AD. Håber at du får løst problemet

  SvarSlet