onsdag den 25. april 2012

Rent bord.

Endnu en knipling er færdig. Den er knap så stor, som først planlagt. Egentlig skulle den bruges forneden på et gardin, sådan et foldegardinsagtigt et, men gardinplaner er blevet ændret, så jeg finder nok på noget andet at bruge den til i stedet.


Mønsteret er et gammelt mønster, der lå sammen med alle de knipleting, jeg arvede fra Peders mormor. Jeg synes det er lidt sjovt at afprøve de helt gamle mønstre. Dengang var der ingen arbejdstegninger, så man kan sådan set lidt medbestemmelse til hvordan det færdige resultat kommer til at se ud.


Nu er der dømt sommerferie på knipleområdet. Alle kniplebrætter er tomme og klar til næste sæson. Jeg er også fuldstændig tom, hvad angår ideer til nye kniplinger. Det er et hyggeligt og sjovt håndværk, som jeg nyder at sidde med, men det er pokkers svært at finde på noget, som jeg kan bruge det til.


Hvis der er nogen, der sidder inde med nogle gode ideer, så kom endelig frem med dem.

4 kommentarer:

 1. Det er fantastisk fint det du laver. Jeg har lige set en masse fine kniplinger lavet til det fineste dukketøj og tilbehør. Ufatteligt så fine ting I kan kniple.

  SvarSlet
 2. Hvor er det smukt.
  Man bruger jo ikke så meget kniplerier i dag. Jeg er stadig vild med de pudebetræk, jeg har arvet med kniplinger og fine hæklerier i. Og en hørdug med kniplet kant ville også blive brugt her i huset. Ellers har jeg vist ikke gode ideer.

  SvarSlet
 3. Super flot.

  lige et par ideer: De kniplinger ville tage sig flot ud på kanten af et sjal eller på en strikket/filtet tasker. Endnu en mulighed kunne være kanten på en plaid.

  Man kunne lime dem på fyrfadsglas.
  Sy dem sammen til en Ramme og laminere dem - vupti fine dækkeservietter.

  SvarSlet