lørdag den 31. oktober 2009

genbrug m.m.

Jeg tror ikke i kan gætte hvad det er jeg har lavet i dag, men det er kniplepuder. De er lavet af en 3 cm tyk flamingoplade, som er beklædt med et gammelt håndklæde, og efterfølgende er de beklædt med stof (et gammel lagen). Så alt i alt nogle billige kniplepuder, der står mig i ca 40 kr for begge to.

Jeg har også nået at bage kage i dag. Min yngste kommer nok temmelig kold hjem fra arbejde i dag og har brug for lidt forkælelse i aften. Hun arbejder i et tøj-lagersalg. Hun har godt nok fortalt, at der var rigtig koldt derovre, hvad vi også tydeligt kunne mærke, da vi var ovre med hendes glemte madpakke i formiddags. Et medbragt termometer viste 1o grader, så jeg vil mene, der skal meget lyst til at gå i gang med at prøve tøj i den kulde. Jeg havde i hvert fald ikke lyst.
Hvis i undrer jer over hvad det lilla i kagen er, så er det henkogte pærer, der lige fik et opkog sammen med nogle friske blommer, der har afgivet masser af farve.

onsdag den 28. oktober 2009

Nyt projekt


Jeg er startet nyt projekt. Det er nu ikke fordi jeg manglede projekter, der ligger da vist lige nogle stykker som ikke er færdiggjorte endnu ;-) Men jeg købte jo garn i lørdags til en kortærmet cardigan til min yngste datter. Det er meget sjældent hun kommer med ønsker i den retning, så jeg må vist hellere se at få den lavet. Det er nr 112-30 fra Drops. Den bliver strikket i dobbelt garn i en grå Lucca fino.

mandag den 26. oktober 2009

Det er mørkt derude

Det har været mørkt derude i dag og temmelig vådt, så det er godt vi kan sætte gang i stearinlysene inden døre og skabe masser af hygge.
Der er så småt startet med at strikke af noget af det nye garn, men nu melder trætheden sig, og jeg vil krybe under dynen lige om lidt, så godnat til jer derude.

lørdag den 24. oktober 2009

Kolding tur retur

En kurv blev pakket med en kande te, krus og æbler, så der var lidt til ganen på turen, og så var vi klar til at drage mod Kolding.
Der var masser af garn og strikkeglade "damer", og det var ikke kun os der slæbte rundt på mange meter garn. Snakken gik lystigt rundt omkring, og der blev gramset garn i den helt store stil. Jeg fandt ikke alt, hvad jeg søgte, men det var nu nok fordi jeg ledte efter en helt speciel farve, måske den slet ikke findes i garnbranchen ;-)
Men som i kan se gik jeg ikke tomhændet derfra (det så jeg iøvrigt ikke nogen, der gjorde). Noget er der planer for og andet er der ikke. Farverne på billedet snyder som sædvanligt, specielt de 2 slags i midten, de er nemlig lilla.


torsdag den 22. oktober 2009

Rødt kort

Jeg var i svømmehallen i aftes og hørte en sjov historie i omklædningsrummet. Den fik i hvert fald mig til at trække på smilebåndet. Det var en lille dreng, der var ved at fortælle sin mor om hans dag. Han havde åbenbart spillet fodbold og der var en anden dreng der havde skubbet ham.
MOR: Det var da træls.
DRENG: Ja men han fik også det røde kort.
MOR: Hvem gav ham det røde kort?
DRENG: Det gjorde jo dommeren.
MOR: Hvem var dommer?
DRENG: Der var ik' nogen.
Her lignede mor et stort spørgsmåltegn, hvad jeg jo egentlig godt kan forstå. Emnet var uddebateret, og drengen fortsatte i et andet emne.

I aften skal jeg til knipling og et nyt projekt er så småt startet, nu er det bare spændende om det er nogenlunde rigtig gjort, eller det skal startes op forfra. Det skulle gerne blive et mellemværk til en pude.

tirsdag den 20. oktober 2009

Gult


Jeg fik en udfordring fra Mette i går om at finde 7 gule ting i mit hjem, men jeg må desværre melde pas. Jeg har ingen gule ting, jeg kan i hvert fald overhovedet ikke finde noget gult. Men støder jeg på noget, skal jeg nok sige til. Billedet er lånt fra internettet, så det er nok snyd.
Apropo farver er der så nogen der ved hvilke farver, der kommer til forår og sommer 2010? Det ville jo være rart at vide inden vi drager på stor-indkøb på lørdag ;-)

mandag den 19. oktober 2009

Halstørklæde

For snart 2 uger siden kom "posten" i form af en strikkepige med disse 4 nøgler super soft garn fra Holst, som jeg egentlig havde tænkt skulle bruges til blomstertørklædet, men det kom jeg jo lige til at købe noget Noro garn til, så nu må jeg jo finde på noget andet at bruge det til.
Måske skulle jeg lave dette tørklæde fra geilsk?

lørdag den 17. oktober 2009

Shoppetur

Den eneste dag her i efterårsferien, hvor vi alle 4 havde fri, så vi besluttede os for en tur ind til Odense. Vi startede med en tur i stof og stil, som er en lækker butik. Jeg kunne bruge timer derinde, men resten af familien er ikke helt enig.

Det blev til et par nye duge.
Disse viskestykker i den brune farve, kunne jeg ikke stå for.

Med dette mønster er der rig mulighed for at sysle med nogle småting til den kommende højtid.

Lidt knapper til hemmeligheden.
Bagefter blev midtbyen undersøgt og selvfølgelig også en tur ind til tanterne, og denne gang lykkedes det at komme ud af døren uden at have købt noget, nok kun fordi jeg skal til Kolding på lørdag.
Efter en lækker frokost gik turen atter hjemad igen, og aftenen venter i gode venners selskab.

torsdag den 15. oktober 2009

Hemmeligheder

Jeg er startet på nyt projekt, men i får ikke at vide, hvad det er. Det er nemlig en hemmelighed, så det bliver først offentlig gjort her, når det ikke er en hemmelighed mere ;-). Det kunne jo være at vedkommende læser med her. Jeg strikker endnu engang i supersoft fra Marianne.

Jeg ved ikke om i har lagt mærke til mit målebånd? Det er ved at være godt slidt, jeg kan snart ikke se tallene mere, men det har også fulgt mig i mange år. Jeg har fået det af noget familie, der er bosat i Sverige helt tilbage i 1988. Det smarte ved den, er den lille trykknap, som holder sammen på det, når det ikke er i brug. Tillige med er det en rigtig god kvalitet. Jeg har flere målebånd, men mange af dem er sådan nogle stive nogen. Her i Danmark har jeg aldrig stødt på den model, men gad vide om den stadig fås i Sverige?


tirsdag den 13. oktober 2009

Udfordring

Jeg modtog en udfordring i går fra Conny. Jeg skal finde 7 blå ting i mit hjem. Det var lidt af en udfordring tænkte jeg, men så var det heller ikke værre, da jeg først fik kigget mig omkring.

En kaffe- og thekande af madam blå, et krus, en strikket trøje fra Bc garn , en fluesmækker, et nøgle bomuldsgarn og til sidst et lille glas/krus som vi drak saftevand af hos min mormor, da jeg var barn.

Jeg sender udfordringen videre til Strikkeheksen, Garnmoster, Sonnie. I skal finde 7 orange ting. Det er selvfølgelig frit om i har lyst til at deltage i denne leg.

mandag den 12. oktober 2009

tunika

Tunikaen er færdig. Den er strikket i eget design, måske derfor jeg ikke ved, om jeg er helt tilfreds, men tiden vil vise om den bliver et hit. Den er strikket i supersoft fra Marianne, og det er jo noget rigtig lækkert garn.

Ellers bliver der kigget på opskrifter til mulige kommende projekter, der skal købes garn til, når jeg sammen med de andre piger fra strikkeklubben drager til Kolding lørdag den 24. oktober. Måske ses vi?

lørdag den 10. oktober 2009

Den sorte

Så blev den sorte bordløber færdig. Jeg startede på den til sidste kursusaften i foråret, og nu er jeg så nået i mål. Den har ikke været svær at lave, da den kun består af 3 forskellige slag, men der er brugt mange timer på den.

I aften skal jeg til strik. Strikkekurven er klar, så nu glæder jeg mig bare til en hyggelig aften med dejlig mad og masser af strik og snak. Mon ikke mændene samler sig om fjernsynsskærmen for at følge fodboldens tur rundt i manegen ;-)

torsdag den 8. oktober 2009

jubilæum

Disse brune mælkeflasker er vist ikke så kendte som de hvide. Den store er et arvestykke fra min mands familie, og vi var egentlig ikke klar over at der findes flere størrelser. Men pludselig en dag faldt vi over de 2 midterste størrelser og så skulle de selvfølgelig med hjem. Så begyndte vi at undersøge hvor mange størrelser der findes, og efter hvad vi har kunnet finde ud af, er der disse 4 størrelser. Da vi så den mindste i sommerferien på Bornholm var der ingen tvivl om at vi skulle have den med hjem også.
Jeg har faktisk også et slags jubilæum her på bloggen i dag :-) Jeg har rundet 1000 besøgende og 10 faste læsere. Det lyder nok ikke af meget for mange herinde, men jeg synes det er rigtig flot og jeg er meget glad for at i har taget så godt imod min blog :-) :-)

onsdag den 7. oktober 2009

Tørklæde.

Så blev tørklædet færdigt. Det består af 46 firkanter, som er hæklet i noro sock-garn farve S184, samt 2 firkanter der er hæklet i supersoft. Kanten er også hæklet i supersoft. Jeg er helt vild med at hækle firkanter i det garn og det er udelukkende på grund af farverne. De er mikset sammen på en måde jeg aldrig havde fundet på selv, men det færdige resultat er helt i top.


mandag den 5. oktober 2009

Der hækles


Noro-garnet er ved at blive omsat til firkanter. Disse firkanter skulle gerne ende med at blive til et tørklæde. Opskriften er set på http://www.hendesverden.dk/. Jeg har dog hæklet en omgang mindre på hver firkant. Sidste vinter var der også mange bloggere, der kunne vise sådan et frem. Jeg lavede også et sidste år i nogle andre farver, som jeg er rigtig glad for, så jeg tænkte at det sagtens kunne gentages. Det er også rigtig hyggeligt at sidde med og det går bare derudaf, det er jo spændende at se, hvad farve den næste firkant bliver.

fredag den 2. oktober 2009

Hus til småfugle.

Et lille fuglehus har også set dagens lys. Det er nu ikke fordi vi ikke har et i forvejen, men der var mere pil tilbage, og det kunne jo lige så godt blive brugt. Jeg tror nu heller ikke fuglene bliver kede af at få endnu et fodringssted.

torsdag den 1. oktober 2009

Pilens tegn

For mange år siden, da jeg var på et pilefletkursus, købte jeg noget pil. Jeg fik dengang flettet nogle småting, og så har resten ellers stået i skuret ind til for 14 dage siden, hvor jeg lagde det i blød, så nu er det klar til at flette med.

Det var egentlig meningen, at jeg ville tage nogle billeder undervejs, men jeg blev grebet af det og glemte alt om kamera. Det blev til denne kurv, som jeg egentlig er godt tilfreds med. Der er dog nogle småfejl hist og pist, så det må jeg se om jeg kan huske at gøre bedre en anden gang.